Ζέττα Μακρή:«Μεγάλες καταστροφές στις υποδομές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου»

IMG 52de0aa5811b75ed6abb853120c050bb V
stergiou
fotou
728x110 3

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, έσπευσε να φέρει στην Βουλή, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, το αίτημα του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη για συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου, ύψους 400.000€, για τις φυσικές καταστροφές, που υπέστη η συγκεκριμένη περιοχή, τον περασμένο Απρίλιο και που, ακόμη, βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

728X100 3

Συγκεκριμένα, το ποσό, ύψους 200.000€, που το Υπουργείο Εσωτερικών είχε, αρχικώς, εγκρίνει για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία προκλήθηκε από την θεομηνία, τον περασμένο Απρίλιο, δυστυχώς, δεν καλύπτει το σύνολο της αποκατάστασης των ζημιών της περιοχής. Παρόλο που ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου θα ήθελε να καλύψει, από τον προϋπολογισμό του, το ποσό, που λείπει, ώστε να αποκατασταθούν, πλήρως, οι ζημιές, αδυνατεί, λόγω της σημαντικότατης μείωσης των εσόδων του εξαιτίας της έξαρσης της υγειονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος επανέρχεται, με αίτημά του, προς το αρμόδιο υπουργείο, για συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 400.000€.

Η κ. Μακρή, θεωρώντας επιβεβλημένη την συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών, ιδίως την παρούσα χρονική συγκυρία, που ο νομός έχει πληγεί από την καταστροφική θεομηνία, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ευελπιστώντας στην ικανοποίηση του αιτήματος της περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης.

error: Content is protected !!