ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιερρακάκης σε Ζέττα Μακρή: Στοίχημα για τα ΑΕΙ η ψηφιακή αναβάθμισή τους

ΖΜ Πιερρακάκης φώτο 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Γόνιμη  και εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης είχε η .πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ Ζέττα Μ. Μακρή με τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κ.  Κυριάκο Πιερρακάκη, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. 

KEN 1

Η κ. Μακρή ζήτησε την συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκη για να την ενημερώσει για τα περιθώρια εκμετάλλευσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να προσφέρει στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εφόσον και αυτά το επιθυμούν, τεράστια δυναμική και δυνατότητα συμμετοχής, με πολύ μεγάλες αξιώσεις, στην υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού.  Με αυτόν τον τρόπο θα ανασυγκροτηθεί και εκσυγχρονισθεί το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ενώ, παράλληλα, θα καταστεί περισσότερο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και βιώσιμο. 

Ακόμη, ο υπουργός σημείωσε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης  αποτελούν μία πρωτοφανή ευκαιρία για την Ελλάδα, το momentum της οποίας και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε για την υλοποίηση  μεταρρυθμίσεων προωθώντας τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα σε τομείς όπως ο πρωτογενής μέχρι και τις υπηρεσίες logistics. 

Αμέσως, μετά, η κ. Μακρή συνεργάσθηκε και με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γιώργο Γεωργαντά για τα θέματα αρμοδιότητάς του, επικαιροποιώντας τα αιτήματα, που του έχει υποβάλει για τους δήμους του Ν. Μαγνησίας, για την επιτυχή πορεία των οποίων, ο Υφυπουργός της παρείχε συγκεκριμένη, πρόσφατη  ενημέρωση. 

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τους υπουργούς για την εποικοδομητική συνεργασία και δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους και ειδικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

error: Content is protected !!