ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Καταγγελία για φόλες σε περιοχή της Νέας Ιωνίας

GATA FOLA
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Καταγγελία για φόλες στη Νέα Ιωνία έγινε σε φιλοζωϊκή ομάδα στο Facebook σήμερα, Τετάρτη.

KEN 1

Στην καταγγελία αναφέρεται πως η περιοχή είναι το Πάρκο Λαμπράκη και ήδη μία ανυποψίαστη γάτα έχει πέσει θύμα του ασυνείδητου που προέβη σ’ αυτή την καταδικαστέα πράξη.

Καταγγελία για φόλες στη Νέα Ιωνία έγινε σε φιλοζωϊκή ομάδα στο Facebook σήμερα, Τετάρτη.

Στην εικόνα που συνοδεύει την καταγγελία αναφέρεται πως η περιοχή είναι στο Πάρκο Λαμπράκη και ήδη μία ανυποψίαστη γάτα έχει πέσει θύμα του ασυνείδητου που προέβη σ’ αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Τι προβλέπει ο νόμος για κακοποίηση ζώων, όπως η τοποθέτηση δηλητηριασμένου φαγητού:

Ο ν.4039/2012 προβλέπει τόσο ποινικές όσο και διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες κακοποίησης ζώων.  Οι παραβάσεις για την κακοποίηση των ζώων επισύρουν ποινές φυλάκισης, αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012 η κακοποίηση των ζώων αποτελεί πια αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα.

Παραδείγματα κακοποίησης: τοποθέτηση δηλητηριασμένου φαγητού για τα αδέσποτα (ΦΟΛΕΣ), μόνιμη αλυσόδεση σκύλου σε αυλή, μόνιμη εγκατάλειψη σε μπαλκόνια ή ταράτσες, υποσιτισμός, χτυπήματα, θανάτωση, βασανισμός, κυνομαχίες κ.λπ.

Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση κάθε ζώου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000€ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη.

error: Content is protected !!