“Πράσινο φως” για την απαλλοτρίωση 13 ακινήτων μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο

arxaio theatro larisas 780x405
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Άναψε το πράσινο φως για την απαλλοτρίωση 13 ακινήτων που βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο, καθώς μόλις λίγες μέρες πριν, ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που φρέναραν για χρόνια την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή θα καλέσει τους συνιδιοκτήτες των 13 ιδιοκτησιών για να συζητήσει τον τρόπο αποζημίωσης τους, με εξωδικαστική συμφωνία, βάσει της τιμής των αντικειμενικών αξιών και όχι των αγοραίων που είναι κατά πολύ μειωμένες σε σχέση με τις αντικειμενικές, τονίζοντας ότι πρόκειται για «μια συμφέρουσα συμφωνία για τους ιδιοκτήτες σε τιμή και χρόνο».

Τα χρήματα των αποζημιώσεων δε, είναι εξασφαλισμένα από το «Πράσινο Ταμείο». Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 6,7 εκατ. ευρώ και η αποζημίωση των ιδιοκτητών θα είναι άμεση. Έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα για τις 12 συνιδιοκτησίες καθώς και για τη 13η που έχει προχωρήσει σε ένδικα μέσα, κατά της απόφασης απαλλοτρίωσης του δήμου.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!