Κοσμηματοπωλείο Χρυσόλιθος – Σταυροί Βάπτισης: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά

ΚΟΚΛΑΣ 2020

Σταυροί βάπτισης:

Το κόσμημα που δεν χρειάζετε συστάσεις, ιδίως στην Ελλάδα. Το κόσμημα που μας συνοδεύει για πολλά χρόνια. Το κόσμημα που είναι γεμάτο αναμνήσεις και συμβολισμούς. Αυτή την περίοδο οι βαπτιστικοί σταυροί έχουν την τιμητική τους. 

KEN 728X100

Βαπτιστικοί σταυροί: το πιο “δυνατό” χριστιανικό κόσμημα

Η ιδιαίτερη σημασία που κατέχουν οι χρυσοί σταυροί για βάπτιση στη χριστιανική παράδοση δεν χρειάζεται ανάλυση. Πάνω στην επιφάνεια ενός τέτοιου κοσμήματος αποτυπώνεται το επιστέγασμα της χριστιανικής πίστης, δηλαδή η θυσία του Χριστού. Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει ο Απόστολος Παύλος στους Γαλάτες με την επιστολή του: «Όσοι έχετε βαπτιστεί στο όνομα του Χριστού, εφορέσατε τον Χριστόν και ενωθήκατε με αυτόν». Αυτή ακριβώς την ένωση εκφράζει ένας βαπτιστικός σταυρός για κορίτσι ή αγόρι. Για αυτό το λόγο κανένα και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα άλλο κόσμημα.

Εκτός αυτού, οι σταυροί βάφτισης έχουν μεγάλη σημασία και για τους γονείς, τους συγγενείς ή τους νονούς του νεοφώτιστου. Με αυτό ακριβώς το κόσμημα κααλωσορίζουν το μονάκριβό τους στη μεγάλη πνευματική τους οικογένεια. Με αυτό ακριβώς το κόσμημα εξασφαλίζουν την πνευματική σύνδεση μαζί του για πολλά.

Οι σταυροί βάπτισης και το στυλ τους

Δεδομένου, λοιπόν, ότι οι σταυροί βάπτισης για αγόρια και κορίτσια είναι τόσο δημοφιλή κοσμήματα, είναι λογικό ότι διατίθενται σε μία απεριόριστη ποικιλία από χρώματα, σχέδια, μεγέθη και τεχνικές. Η μόνη σταθερά είναι το υλικό: ο αντιαλλεργικός χρυσός.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία ολοένα και μεγαλύτερη «απελευθέρωση» ως προς το ύφος αυτών των κοσμημάτων. Ειδικά οι σταυροί βάπτισης για κορίτσια εντυπωσιάζουν πλέον με τους ημιπολύτιμους λίθους (κυρίως ζιργκόν), τα έντονα χρώματα και τα σκαλιστά σχέδια (π.χ. λουλούδια, δαντέλες κ.α.).

Από την άλλη, οι σχεδιαστές δεν ξεχνούν ότι μιλάμε για ένα κλασικό κόσμημα με έντονη πνευματικότητα. Έτσι, πλάι σε αυτούς τους φανταχτερούς σταυρούς υπάρχουν και άλλοι πολύ πιο minimal, οι οποίοι εκφράζουν με την καθαρότητα του σχεδίου τους την καθαρότητα της ψυχής του παιδιού.

Κοσμηματοπωλείο Χρυσόλιθος

Κ.Καρτάλη 86, Βόλος 38221

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421 021417

error: Content is protected !!