«Η Ιταλία μαζί με τη Γερμανία αντιμετωπίζουν καλύτερα το δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

2940420
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 13:23

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊου.

«Η Ιταλία μαζί με τη Γερμανία είναι οι χώρες που αντιμετωπίζουν καλύτερα το δεύτερο κύμα του ιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες», τόνισε ο Σπεράντσα.

Ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα θα παραταθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου και ότι σε όλους τους νομούς της Ιταλίας θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους. Πρόκειται να αυξηθούν επίσης οι έλεγχοι για την αποφυγή συνωστισμού. Παράλληλα, προς το παρόν δεν προβλέπεται η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καφέ, των μπαρ και των εστιατορίων, ενώ θα παραμείνουν κλειστά τα κλαμπ και οι ντίσκο.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε ότι η κατάσταση στα σχολεία δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «πριν από δυο μήνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονταν 30 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ σήμερα είναι 323». Απόψε, τέλος, πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για την οριστική έγκριση του σχετικού κυβερνητικού διατάγματος, το οποίο αναμένεται να ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα από μεθαύριο, Πέμπτη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 13:23

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!