Συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον νέο Έξαρχο του Παναγίου Τάφου και με τον βουλευτή της ΝΔ Άγγελο Συρίγο

2940439
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 14:04

Διαδοχικές συναντήσεις με τον νέο Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτη Ραφαήλ Γρίβα, και εν συνεχεία με τον βουλευτή της ΝΔ, νομικό, αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελο Συρίγο, είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ευχή για δύναμη και υπομονή, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στον π. Ραφαήλ και του επισήμανε την πρόθεσή του για καλή συνεργασία. Ο Έξαρχος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και του μετέφερε την αγάπη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου. «Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του Πατριαρχείου», τόνισε ο π. Ραφαήλ, ενώ ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «με αισθήματα χαράς και συγκίνησης έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να υποβάλω τα σέβη μου και να λάβω την ευχή του για το ξεκίνημα της νέας διακονίας στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου. Είχαμε μια καλή συνάντηση και πιστεύω θα έχουμε μια καλή συνεργασία για το καλό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ακολούθως, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, «γιατί», όπως είπε, «ο νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου είναι ένας κληρικός που τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Και από την υπηρεσία του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, αλλά και από τότε που ήταν πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Φθιώτιδος». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «πιστεύω πως τα θέματα του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα θα προχωρήσουν καλά και η συνεργασία μας θα είναι γόνιμη και αγαστή».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 14:04

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!