ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χοντρό δούλεμα με τον προαστιακό Λάρισας – Θεσσαλονίκης: Πήραν στην Αθήνα τους σύγχρονους συρμούς, άφησαν πίσω τα… σαράβαλα!

treno proastiakos
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μόνον κατ’ ευφημισμό θα πρέπει να αποκαλείται “προαστιακός” η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Λάρισα με τη Θεσσαλονίκη, καθώς η διαρκής υποβάθμισή της έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών από τους πολίτες που μετακινούνται καθημερινά αλλά και σωρεία ερωτημάτων για τη στάση της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία της επαρχίας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Ελευθερία” τα προβλήματα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο και διογκώνονται αντί να αμβλύνονται. Προκειμένου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (μηχανοδηγούς), αλλά και -κυρίως- τροχαίο υλικό (συρμούς), άρχισε να περικόπτει δρομολόγια ή να τα υποβαθμίζει, βάζοντας τρένα και βαγόνια παλαιότερα τεχνολογία. Κι αυτό προκειμένου να ενισχύσει τα δρομολόγια του προαστιακού στην Αττική, μεταφέροντας εκεί σύγχρονους συρμούς που έως τότε χρησιμοποιούσε στα δρομολόγια Λάρισας – Θεσσαλονίκης, αλλά και Λάρισας – Βόλου.

Κάπως έτσι κατάργησε το πρωινό δρομολόγιο προς Βόλο και μείωσε εκείνα του προαστιακού προς και από τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα 12 δρομολόγια ημερησίως προς Θεσσαλονίκη, μόνο τα 3 διενεργούνται με σύγχρονους συρμούς!

Η χρησιμοποίηση παλαιού τροχαίου υλικού, έχει και μια άλλη συνέπεια: οι παλαιοί συρμοί δεν σταθμεύουν στις  αποβάθρες του σταθμού της Λάρισας οι οι οποίες εξυπηρετούν τα τρένα του προαστιακού, αλλά στην 6η γραμμή, όπου ουσιαστικά δεν υφίσταται πλατφόρμα επιβίβασης και οι επιβάτες αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται διερχόμενοι τις σιδηροδρομικές γραμμές!

Παρέμβαση για το θέμα έκανε με επιστολή του και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Μαβίδης τονίζοντας πως με τις παραπάνω συμπεριφορές ο ΟΣΕ μας γυρίζει… σαράντα χρόνια πίσω!

Διαβάστε εδώ προ ημερών ρεπορτάζ του onlarissa.gr σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες επιβατών για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στον προαστιακό

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!