ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν. Παρασκευόπουλος: «Έχει δίκιο ο Κοντονής»

2941869


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 18:21

Θέση υπέρ του Σταύρου Κοντονή πήρε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τον νέο Ποινικό Κώδικα, γνωστό και ως «νόμο Παρασκευόπουλου».

Αναφερόμενος στον Ποινικό Κώδικα που σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ρίχνει «στα μαλακά» τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, και ο οποίος έγινε η αιτία για την παραίτηση του του πρώην υπουργού  από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε:

«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο, περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες» τόνισε σε συνέντευξή του στον Realfm ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε:

«Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει… τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 18:21

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!