ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζέττα Μακρή: Ασθενοφόρο στον Βόλο και στο Τρίκερι από το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ

IMG b054237820bb148d6a605621996d675a V

Σημαντικά και θετικά αποτελέσματα για τα προβλήματα του Ν. Μαγνησίας, είχε η συνάντηση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, με τον Πρόεδρο του ΔΣ ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, με τον οποίο η βουλευτής είχε στενότατη συνεργασία και στο παρελθόν, κάλεσε την κ. Μακρή, στο γραφείο του, να την ενημερώσει για την πρόοδο των θεμάτων, που, σε παλαιότερη συνεργασία, του είχε θέσει. 

KEN 728X100 2

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαευσταθίου επελήφθη, προσωπικά, του αιτήματος, που η κ. Μακρή του είχε θέσει, για την επισκευή της, επί τρία ολόκληρα χρόνια, ακινητοποιημένης μονάδας ασθενοφόρου, που βρίσκεται, σε αχρησία, σε συνεργείο, στην Λάρισα. Το ασθενοφόρο αυτό έχει μηχανική βλάβη κινητήρα, όπως και άλλα 19, σε όλη την Ελλάδα, και είναι ένα από τα 20 ασθενοφόρα, που έχει δωρήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο ελληνικό  κράτος. Ήδη, την παρούσα χρονική στιγμή, υλοποιείται η δωρεά της COSMOCAR, που αφορά στην κάλυψη, κατά το ήμισυ, της δαπάνης επισκευής των κινητήρων αυτών των ασθενοφόρων. Το αργότερο, μέχρι το τέλος του έτους, τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα θα είναι, ξανά, στην διάθεση του ΕΚΑΒ και, συνεπώς, το ασθενοφόρο αυτό θα συμπεριληφθεί και θα ενισχύσει την δύναμη του ΕΚΑΒ Μαγνησίας. 

Επιπλέον, για το με αρ. κυκλοφορίας ΚΗΙ 3444 ασθενοφόρο, ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι το συγκεκριμένο έχει, ήδη, παραχωρηθεί, από το ΕΚΑΒ, στην 5η ΥΠΕ. Εν συνεχεία, η κ. Μακρή επικοινώνησε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη, που την ενημέρωσε ότι θα μεριμνήσει, για την μεταφορά του ασθενοφόρου, στο Τρίκερι, τις αμέσως επόμενες ημέρες. Δοθέντος ότι ο κ. Σερέτης, με την εμπειρία του αλλά και από την ενημέρωση, που είχε από την κ. Μακρή, γνώριζε τις αυξημένες ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής, δρομολόγησε τις διαδικασίες ώστε να ενισχύσει την προστασία των κατοίκων του Τρικερίου. 

Ακόμη, ο κ. Παπαευσταθίου υλοποίησε και την υπόσχεσή του προς την βουλευτή για την αναβάθμιση της βάσης ΕΚΑΒ σε τομέα, στον Δήμο Σκιάθου. Σχετική απόφαση έχει ληφθεί από το ΔΣ ΕΚΑΒ και αναμένεται η έγκρισή της από το Υπουργείο Υγείας. 

«Θερμές ευχαριστίες» δήλωσε η κ. Μακρή «τόσο στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου όσο και στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη, που η ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους βοηθούν και προστατεύουν τους κατοίκους της Μαγνησίας. Θα συνεχίσω»,πρόσθεσε, «με αδιάκοπο ενδιαφέρον να αγωνίζομαι για τα τοπικά θέματα και χαίρομαι, που οι υπεύθυνοι κάνουν τον αγώνα μου πιο εύκολο και αποδοτικό». 

error: Content is protected !!