ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στις λιμενικές υποδομές Χορευτού και Αη Γιάννη

XOREFTO
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δύο σημαντικά έργα υποδομών, τα λιμενικά έργα στον Αη Γιάννη και στο Χορευτό, αποκτούν νέα λειτουργικότητα καθώς υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης.

KEN

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, είχαν θέσει στις  κορυφαίες  προτεραιότητες την αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Αη– Γιάννη και Χορευτό ώστε να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης.

“Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες νομιμοποίησης των υποδομών, αντιμετώπισης προστίμων κ.α. εκκρεμμοτήτων του παρελθόντος, πετύχαμε με διασφαλισμένους πόρους την έναρξη των εργασιών καθώς κινηθήκαμε οργανωμένα, με σχέδιο και με συνέργειες οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα.

Με την ίδια υπευθυνότητα, διαφάνεια και νομιμότητα, κινηθήκαμε για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και διεκδικήσαμε πόρους, διασφαλίζοντας τα δύο μεγάλα έργα ώστε να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς κατασκευής τους αλλά και να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών.

Δεν αφήσαμε τις χρόνιες εκκρεμότητες κάτω από το χαλί και αντιμετωπίσαμε μεθοδικά και με ισχυρή βούληση όλα τα ζητήματα μέχρι να φτάσουμε στη νομιμοποίηση, στη χρηματοδότηση και στη δημοπράτηση των έργων που σήμερα υλοποιούνται.

Στο λιμάνι του Αη Γιάννη γίνονται εργασίες αποκατάστασης σε ένα μεγάλο τοιχίο, στην τσιμεντόστρωση, αλλά και σε τμήμα του λιμενοβραχίονα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τις αποκαταστάσεις στο λιμάνι του Χορευτού που επίσης υπέστη μεγάλη καταστροφή, ζημιές στην προβλήτα, φερτές ύλες στο λιμάνι και θα γίνει εκ νέου εκβάθυνση.

Συνεχίζουμε, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης, να ενισχύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της περιοχής.

error: Content is protected !!