Συνάντηση Μπουκώρου με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση: Οι τουριστικές επενδύσεις της Μαγνησίας στο επίκεντρο

121181849 349585639683703 869593672204305479 n
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι τουριστικές επενδύσεις της Μαγνησίας στο επίκεντρο

KENT 2

Συνάντηση του Χρ. Μπουκώρου με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση – Συμμετείχαν και εκπρόσωποι επενδυτών

Η υλοποίηση των σημαντικών τουριστικών επενδύσεων στον νομό Μαγνησίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση. Στη συνάντηση πήραν μέρος και εκπρόσωποι των επενδυτών που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση των επενδύσεων.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι ενώ οι επενδύσεις είναι ώριμες και οι επενδυτές αποφασισμένοι να προχωρήσουν, ορισμένα γραφειοκρατικά εμπόδια και κυρίως καθυστερήσεις της Δημόσιας Διοίκησης έχουν οδηγήσει κάποια, από της στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας επενδυτικά σχέδια σε αδικαιολόγητες και πολύχρονες καθυστερήσεις.

Οι εκπρόσωποι των επενδυτών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση εξήγησαν στον υπουργό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τις παρεμβάσεις του, όπου αυτό είναι εφικτό, για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της συνάντησης υπήρξαν οι επενδύσεις στις Νηες και στον Αλατά, η δημιουργία ιστιοπλοϊκού κέντρου και ξενοδοχείου στα Καλά Νερά, καθώς και η κατασκευή μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην πόλη του Βόλου από γνωστό ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο.

Ο υπουργός διαπίστωσε, μετά την παράθεση των στοιχείων, την ωριμότητα των συγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων και τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφόσον ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν θέσει ως βασικό στόχο την προσέγγιση επενδύσεων. Ο κ. Παπαθανάσης έλαβε τα αναγκαία στοιχεία για κάθε επένδυση ξεχωριστά και υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί άμεσα με τους συναδέλφους του συναρμόδιους υπουργούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε με έμφαση ότι είναι ανάγκη η σημερινή κυβέρνηση να σπάσει τα δεσμά του κλίματος αποεπένδυσης και να δημιουργήσει το αναγκαίο περιβάλλον, ώστε οι επενδύσεις είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό να υλοποιούνται ταχύτερα και όχι να απωθούνται. «Το αναγκαίο νομικό πλαίσιο υφίσταται και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Είναι απαραίτητος όμως και ο συντονισμός της Δημόσιας Διοίκησης», δήλωσε ο Χρήστος Μπουκώρος, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε «οι συγκεκριμένες τουριστικές επενδύσεις θα οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια στην αξιοποίηση του πολιτικού αεροδρομίου και θα ενδυναμώσουν τη θέση  της χερσαίας Μαγνησίας στον τουριστικό χάρτη της χώρας, με τη δημιουργία πολλών εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να συνδράμουμε όλοι οι φορείς και να υποστηρίξουμε πολιτικά την υλοποίηση τους».

error: Content is protected !!