ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετατροπή των συμβάσεων 51 σχολικών καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε πλήρους ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

katharistria sxoleia

Τη μετατροπή των συμβάσεων 51 σχολικών καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε πλήρους ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικά η πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο: “Στο δήμο μας λειτουργούν 146 σχολικές μονάδες (1184 αίθουσες), όπου φοιτούν πάνω από 23.819 μαθητές και μαθήτριες. Για τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγιεινής – καθαριότητας των σχολικών αυτών αιθουσών, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, εγκρίθηκαν από το υπουργείο 135 σχολικές καθαρίστριες, 51 εκ των οποίων είναι μερικής απασχόλησης.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας, για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και για να υπάρχει σε κάθε σχολείο καθαρίστρια.

Για το λόγο αυτό, εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετατροπή των 51 συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα και επειδή ούτε αυτό το μέτρο, όσο αναγκαίο και αν είναι, δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο.

Η χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία τους πρέπει να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο λαρισαϊκός λαός πληρώνοντας από την τσέπη του αυτά που το κράτος οφείλει να έχει εξασφαλισμένα για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Χαρακτηριστικά, για τη μετατροπή των 51 αυτών συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης για 8 μήνες, ο προϋπολογισμός του δήμου θα επιβαρυνθεί περίπου κατά 400.000 ευρώ. Δηλαδή, θα ξαναπληρώσει ο λαρισαϊκός λαός όσα έχει πληρώσει ήδη πολλάκις στο κράτος και έπρεπε να καλύπτονται ολοκληρωτικά από αυτό.

Ο δήμος Λαρισαίων θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να μην περιέλθει σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων της πόλης μας, που εμφανίζονται αυξημένες πλέον, λόγω της πανδημίας του COVID-19, καθώς γνώμονας της δράσης μας θα πρέπει να είναι πάντα οι λαϊκές ανάγκες και ιδιαίτερα οι ανάγκες των παιδιών μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την έγκριση μετατροπής των 51 συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης».

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!