Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα φοίτησης – καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στιγμιότυπο 2020 10 12 1.43.13 μμ 1024x480 1
stergiou
fotou
728x110 3

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  οι φοιτητές να συνεχίσουν δια ζώσης τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας, Δ. Νόκας σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με το Σωματείο Καθαριστριών και το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ.

728X100 3

Τόνισε ότι κανένα τμήμα του Πανεπιστημίου δεν έχει λιγότερους από 50 εγγεγραμμένους φοιτητές ενώ στους χώρους των εργαστηρίων δεν είναι δυνατών να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Κάλεσε έτσι το Πανεπιστήμιο να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες που απέλυσε τον Ιανουάριο του 2019. «Η σύμβαση με εργολάβους στην καθαριότητα θα κοστίσει 3 εκ. ευρώ παραπάνω για το πανεπιστήμιο» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα και εγκαταστάσεις για να λειτουργήσει φυσικός αερισμός αλλά δεν προτιμάται λόγω κόστους λειτουργίας.

«Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν προβλέπουν ότι οι φοιτητές θα γυρίσουμε στα έδρανα. Τα ελάχιστα τμήματα που δίνονται στο πανεπιστήμιο δεν προορίζονται για τις ανάγκες μας αλλά για τη λειτουργία ερευνητικών προγραμμάτων κατά παραγγελία επιχειρηματικών ομίλων» δήλωσε.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών, Μαρία Πλαγερά ανέφερε ότι οι 30 καθαρίστριες που απολύθηκαν πέρυσι από το Π.Θ. δεν έχουν βρει ακόμη δουλειά.

«Έχουν περάσει 10 μήνες από τότε που πήραμε την απόλυσή μας. Στην ουσία μας πέταξαν έξω.Τριάντα εργαζόμενοι μείναμε στον δρόμο. Η δέσμευσή τους ότι θα έπρεπε να αποκτήσουμε κάρτα ανεργίας για να λάβουμε μέρος σε διαγωνισμό, στην πραγματικότητα ήταν κοροϊδία και 10 μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να προχωρήσει η σύμβαση εργασίας» τόνισε και εξέφρασε την δυσφορία της που κανένας εκπρόσωπος του Π.Θ. δεν δέχεται να συναντηθεί μαζί τους.

Και οι δύο ζήτησαν τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 6:30 στην πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στην δημοσιοϋπαλληλική συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Αγίου Νικολάου και τους φοιτητές στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα συνεδρίασης της Συγκλήτου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στη θόλο του Πανεπιστημίου, στη 1:00 το μεσημέρι.

ert.gr

error: Content is protected !!