Θάλεια Στάχτου: Τα ασυνήθιστα συμπτώματα που με οδήγησαν στο τεστ covid-19

thenewspaper 3 STAXTOU COVID
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, με αφορμή τη δήλωσή της πως είναι θετική στον κορωνοϊό.

KENT728X100 1

Η υπάλληλος του Δήμου Βόλου εξέπληξε αναφέροντας τα συμπτώματα που την «οδήγησαν» σε ιδιωτικό κέντρο για να κάνει το τεστ covid-19. Η κ. Στάχτου δεν είχε τα συνήθη συμπτώματα αλλά πόνο στη σπονδυλική στήλη (μέση), πονοκέφαλο και κούραση: «Δεν είχα τα συμπτώματα που είχα υπόψη πως μπορεί να σε υποψιάσουν πως πρόκειται για κορωνοϊό. Είχα πόνο στη μέση, πονοκέφαλο και κούραση. Δεν είχα πυρετό και αναπνευστικό πρόβλημα»

Για τους λόγους που αποφάσισε να κάνει το τεστ εφόσον δεν είχε τα συνήθη συμπτώματα, η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ανέφερε: «Όταν η συναδέλφισσά μου που είχε βρεθεί θετική στον ιό μου είπε πως είχε τα ίδια συμπτώματα αλλά με πυρετό, αποφάσισα να κάνω το τεστ. Παρόλο που αισθανόμουν πολύ καλύτερα πήγα κι έκανα το τεστ, περισσότερο για να προφυλάξω όσους θα ερχόμουν σε επαφή γυρνώντας στη δουλειά μου εφόσον το τεστ έβγαινε θετικό. Μετά το πρώτο τεστ που βγήκε θετικό, έκανα δύο ακόμη επαναληπτικά  τα οποία επίσης βγήκαν θετικά»

Για το αν σχετίζεται με τη συνάδελφό της στον Δήμο Βόλου που επίσης νοσεί, η κ. Στάχτου απάντησε: «Δεν σχετίζεται με το κρούσμα της συναδέλφισσάς μου. Δεν γνωρίζω από πού κόλλησα. Κατά την ιχνηλάτιση που έγινε σε όσα άτομα είχα συναναστροφή δεν βρέθηκε θετικό κρούσμα, είναι όλοι αρνητικοί».

Το μήνυμα της Θάλειας Στάχτου στον κόσμο: «Ο ιός υπάρχει, είναι δίπλα μας, είναι μία επιδημία και θέλουμε δεν θέλουμε, ο μισός πληθυσμός θα νοσήσει. Θέλει πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Θα ήθελα να δώσω ένα μήνυμα κατά της προκατάληψης και του ρατσισμού που υπάρχει. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να νοσήσει. Όλοι χρειαζόμαστε στήριξη και αλληλεγγύη, δεν είναι κάτι κακό, είναι μία γρίπη. Θέλει σθένος αμέσως να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα, να παίρνουμε τα μέτρα πριν και μετά»

error: Content is protected !!