Ο δικός μου κόσμος

Στιγμιότυπο 2020 10 06 8.51.52 πμ 1
milonas 728x90 1
728x110 2

Πίσω στο 1987, στο άσυλο, δημιουργήθηκε το Στέκι Παιδιού από τον Δήμαρχο Βόλου Μιχάλη Κουντούρη που βλέποντας μπροστά στο μέλλον εγκατέστησε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έτσι ξεκινήσαμε μαθήματα με δάσκαλο τον Απόστολο Ευαγγελιά. 

33 χρόνια στην Πληροφορική λοιπόν. Ήμουν μόλις 12 χρονών και έγινα 45 χρονών.

Χαρούμενος πάντα με την πρόοδο και την εξέλιξη προσπάθησα να φέρω την τεχνολογία στην πόλη μου ώστε να κάνω την ζωή όλων ευκολότερη, καλύτερη και να μειωθεί ο χρόνος “αγγαρείας” που υπήρχε λόγω έλλειψης αυτοματισμών.
Μετά από 33 χρόνια κάνοντας τον απολογισμό μου, έχει μείνει μία ξυνή γεύση και άθλιες αναμνήσεις από τους κατοίκους αυτής της πόλης. Το μόνο που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια ήταν κατάρες. 

Πόσο έξω έπεσα για το ποιόν των κατοίκων του Βόλου. 33 χρόνια μετά, όχι δεν έμαθαν τίποτα από πληροφορική, αλλά δεν κατάφεραν να αποκομίσουν τίποτα από τον πλούτο που έφερε η τεχνολογική εξέλιξη. Οπισθοδρομικοί, αρνητές οποιουδήποτε καλού, εύκολοι και άνετοι υποστηρικτές του κακού.

Ήμουν εγώ που κυκλοφόρησα μέσω του internet την λέξη σκατόψυχοι και το σύνθημα ΟΥ_ΣΚΑΤΟΒΟΛΙΩΤΕΣ για να αναδείξω την τοξικότητα και την υποκρισία των κατοίκων του Βόλου. Πριν από εμένα το είχε κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ο οποίος είχε πει το ανέκδοτο να “ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” καθότι υπήρξε επί 25 χρόνια Μητροπολίτης Δημητριάδος. Απλώς εγώ άργησα να ενώσω τα γεγονότα στο μυαλό μου, ίσως και λίγο του ρομαντικού χαρακτήρα μου. 

Σήμερα όμως φτάσαμε στο 2020 και ο δικός μου κόσμος είναι πραγματικότητα. Παρά τα εμπόδια που μας έβαλαν.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα 14 Οκτωβρίου εκτοξεύονται ακόμα 60 δορυφόροι του Starlink φτάνοντας τους 775 από σύνολο 64.000 δορυφόρων που θα δώσουν internet σε ολόκληρο τον πλανήτη!
(Η επιτροπή αγώνα πολιτών θα βλέπει τους δορυφόρους να γυαλίζουν το βράδυ αλλά οι κατάρες τους δεν θα φτάνουν στο διάστημα για να κατεβάσουν τους δορυφόρους όπως θέλουν να κλείσουν την ΑΓΕΤ ή να κατεβάσουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.) Sorry… 
Η ρομποτική καλλιέργεια που μελέτησα και αποτύπωσα το 2012 είναι σε πλήρη εφαρμογή στην Κίνα, όπου και την έδωσα και ήδη μία φίλη έφαγε τα πρώτα φασόλια Κίνας.
(Sorry που ήταν πολύ ακριβή για εσάς πηλιορείτες και καμπίσιοι αγρότες).

Η Κίνα εγκαθιστά γρήγορα Maglev τρένα ταχύτητας 600 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ η Αμερική με το Hyperloop θα ταξιδεύει με 1.200 χιλιόμετρα την ώρα. 
(Sorry που δεν με ενδιαφέρει πια η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας).

Η Amazon πήρε άδεια για τα πρώτα ιπτάμενα drone και με την υπηρεσία prime παραδόσεις προϊόντων σε 30 λεπτά.
(Sorry που θα πεθάνουν οι courier σε λίγο καιρό. Θέμα χρόνου).

Στις αλάνες της SpaceX μοντάρονται τα κομμάτια του πυραύλου SN8 που σύντομα θα κάνει ταξίδια Νέα Υόρκη – Τόκιο σε 2 ώρες. 
(Sorry, πήλιο δεν θα έρθει. Ούτε Βόλο. Εσείς ηλεκτροκίνηση. Αν γίνει ποτέ.)

Αρχές Φεβρουαρίου μία ιδέα μου για την αντιμετώπιση του Covid19, έγινε πρωτότυπο ρομπότ στην Κίνα μέσα σε μόλις 3 ημέρες και μπήκε αμέσως σε εφαρμογή. Στην Αμερική άλλη μία ιδέα μου για γρήγορο τεστ μπήκε σε εφαρμογή πρόσφατα στην Αμερική.
(Sorry, θα τα πληρώσετε όταν έρθουν απέξω.) 

Γιατί σας τα έγραψα λέτε όλα αυτά; Για να παινευτώ; 
Όχι μισητοί μου συμπολίτες. Σας τα γράφω γιατί ο κόσμος άλλαξε και εσείς χάσατε όλα τα τρένα. Μαζί χάσατε και κάθε εξουσία να μπλοκάρετε κάθε κατάσταση. 

Απολαύστε υπεύθυνα τον νέο κόσμο που γεννιέται… Όσο μίσος και να βγάλετε δεν θα αλλάξει τίποτα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την χολή σας στην τεχνολογία του 5G που ψηφίστηκε τέλος Σεπτεμβρίου και ήδη έχουν αρχίσει οι εγκαταστάσεις. 

Καλή Τύχη να σας ευχηθώ. It’s payback time. 

Ηλίας Ζαρκάδας
IT Engineer

error: Content is protected !!