ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή της ΔΑΚΕ ΠΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης

dake pe

Σε ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει ότι θα συμμετάσχει αύριο Πέμπτη, στην απεργιακή κινητοποίηση. Αναλυτικά:

«Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία. Ένας μήνας τεράστιων καθημερινών προβλημάτων που η κυβέρνηση έχει μετακυλήσει στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνωστισμένοι ανά 25 στα λίγα τετραγωνικά μιας σχολικής αίθουσας, σε μια εποχή έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 πέρα κι έξω από κάθε λογική και κάθε μέτρο περιορισμού συναθροίσεων και τήρησης αποστάσεων, περιμένουν στωικά τη στιγμή της ανακοίνωσης της αναστολής λειτουργίας του επόμενου τμήματος, της επόμενης σχολικής μονάδας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όλη αυτήν την περίοδο που διανύουμε παρουσιάζεται στα τηλεοπτικά κανάλια προσπαθώντας να δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα ομαλής λειτουργίας, ενώ, όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική:

 • Σήμερα μετά και από τις προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες κενά. Η ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης όλων των, διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση είναι επιτακτική.
 • Τα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών κι εκπαιδευτικών είναι ελλιπή (προληπτικά test, καθαριότητα, πολυπληθή τμήματα, μικτά τμήματα στο ολοήμερο κ.τ.λ.).
 • Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που απουσιάζουν πραγματοποιείται με ελλιπέστατες «οδηγίες» από το Ι.Ε.Π. δίχως συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό στις σχολικές μονάδες και για τους μαθητές (αφού τα περιβόητα laptop και tablet χάθηκαν στον δρόμο) και με αφόρητες πιέσεις από την πολιτική ηγεσία, σε υπέρβαση ακόμα και των όσων ορίζονται από την Υ.Α. της 12/9, για πραγματοποίηση της, απόλυτα αποδομημένης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κι επικίνδυνης παιδαγωγικά, ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.
 • Τα χρονίζοντα προβλήματα που, ήδη, αντιμετώπιζε το δημόσιο σχολείο γιγαντώνονται ενώ συνεχώς νέα έρχονται να προστεθούν.
 • Η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης πραγματοποιείται με πάρα πολλά προβλήματα και οι αίθουσες που θα έπρεπε να έχουν ήδη παραδοθεί φέτος… αναμένονται.
 • Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στερούνται του δικαιώματος της δίκαιης χορήγησης της άδειας ανατροφής που τους περικόπτεται με εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. κι η οποία παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις δεν ανακαλείται και δεν λαμβάνονται τα μέτρα που έχει προτείνει η Δ.Ο.Ε.
 • Η υπουργός Παιδείας αρνούμενη το διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες προσπαθεί να επιβάλλει την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών εκλογών για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία και Σάββατο, μη λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για αναβολή των εκλογών και παράταση της θητείας των αιρετών αφού υπάρχει έξαρση της πανδημίας

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό περιβάλλον  η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία και η επιτυχία της είναι για όλους μας μονόδρομος.

Απαιτούμε άμεσα:

 • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
 • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για Covid-19, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
 • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100
error: Content is protected !!