Γουργουλιάνης: Δε θα ήθελα να είμαι γιατρός του Τραμπ – Είναι ένα κακό πρότυπο

Πνευμονολόγος Κ. Γουργουλιάνης ΜΕΘ 1068x570 1

Στην περίπτωση της ασθένειας του Ντόναλντ Τραμπ από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης, μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή “Συμβαίνει τώρα” του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra.

KEN 728X100

«Πολεμάω τις θεωρίες συνομωσίας. Η περίπτωση Τραμπ έδωσε ερεθίσματα στους συνομωσιολόγους. Τα ίδια φάρμακα που έδωσαν στον Τραμπ, τα χρησιμοποιούμε κι εμείς στην Ελλάδα. Και τα αντισώματα τα χρησιμοποιούμε σε πειραματικό στάδιο. Κι έχουν και ανεπιθύμητες ενέργειες.

Είναι πρωτοφανής αυτή η αντιμετώπιση. Ένας άνθρωπος που μπαίνει στο Νοσοκομείο, μετά κάνει τη βόλτα του, μετά πάει και κάνει προεκλογική ομιλία γιατί γίνεται αυτόματα καλά. Δε θα ήθελα να είμαι γιατρός αυτού του ανθρώπου. Αυτά είναι ακραία και υπερβολικά πράγματα. Κακή αντιμετώπιση και κακό πρότυπο που δε βοηθάει να έχουμε ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος» τόνισε εξοργισμένος ο γνωστός καθηγητής, ο οποίος μίλησε σε απευθείας σύνδεση από το ξενοδοχείο Ξενία, όπου διεξάγονται οι “Ημέρες Πνευμονολογίας”.

error: Content is protected !!