Αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ και του William- Επειδή δεν φόρεσαν μάσκα

427653
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση εκτός παλατιού μετά το lockdown, αλλά αρκετοί την επέκριναν γιατί δεν φορούσε μάσκα.

KEN 1

Συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα William, η Ελισάβετ επισκέφθηκε την Πέμπτη το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας (Dstl). Κανένας από τους δυο τους δεν φορούσε μάσκα, ενώ σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ, ζητήθηκε ιατρική συμβουλή για την επίσκεψη και ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.

Το Dstil ανέφερε ότι είχε κάνει τεστ- τα οποία ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό- και στους 48 ανθρώπους που επρόκειτο να έρθουν σε επαφή με τα δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τηρήθηκαν οι αποστάσεις, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας William έφτασαν ξεχωριστά στις εγκαταστάσεις.

Στη Βρετανία, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα. Επίσης, η κυβέρνηση συνιστά τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους στους οποίους είναι δύσκολη η τήρηση αποστάσεων και εκεί όπου οι πολίτες έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που δεν συναντούν συνήθως.

«Εξειδικευμένες οδηγίες ζητήθηκαν από τον οικογενειακό γιατρό και σχετικές πλευρές και όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις ελήφθησαν, σε στενή συνεργασία με το Dstl», δήλωσε η εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς εξετάστηκε για τον κορωνοϊό το προσωπικό του εργαστηρίου, πέρα από το ότι αυτό έγινε πολύ πρόσφατα.

Το παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά θεωρείται ότι ο William εξετάστηκε για τον κορωνοϊό και το τεστ του ήταν αρνητικό, προτού συνοδεύσει την γιαγιά του στην επίσκεψη. Όμως, αρκετοί σχολίασαν ότι η βασίλισσα θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα και να στέλνει το σωστό μήνυμα.

«Συγγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι μια έξυπνη κίνηση από την βασιλική οικογένεια, καθώς ο ιός καλπάζει και η χώρα οδεύει προς άλλο ένα lockdown», έγραψε στο Twitter ο παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν.

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 18.980 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 138 θανάτους. Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν σε σύγκριση με μία ημέρα νωρίτερα (19.724), ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!