ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την 76η επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου

kke 1 750x375 1
stergiou
fotou
728x110 3

«Φέτος συμπληρώνονται 76 χρόνια από την Απελευθέρωση του Βόλου. Ήταν Πέμπτη 19 Οκτώβρη 1944. Ο Βόλος ελευθερώνεται απότις δυνάμεις του ΕΑΜ και του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ,βάζοντας ηρωικό τέλος στη φασιστική – ναζιστική κατοχή.

728X100

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο συσπείρωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στον γερμανικό φασισμό. Το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, αγκαλιάστηκε και από τον λαό του Βόλου και της Μαγνησίας, που αγωνιζόταν ενάντια στη ναζιστική κατοχή, γιατί τον ένιωθε ως δικό του δημιούργημα, ως την αιχμή του δόρατος για την αντίστασή του στις θηριωδίες των κατοχικών αρχών και την απελευθέρωσή του. Αμέτρητες είναι οι ηρωικές στιγμές που γράφτηκαν με την αυτοθυσία και το αίμα του λαού και της νεολαίας, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Σήμερα η αστική τάξη, τα κόμματά της και επιτελεία της επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία καταπώς τους βολεύει. Για να συσκοτίσουν ότι ο φασισμός δεν γεννιέται στο κενό, είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού. Για να κρύψουν ότι καθοδηγητής και αιμοδότης της αντίστασης του λαού ήταν το ΚΚΕ. Για να κρύψουν την καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης, στη συντριβή του φασισμού – ναζισμού και στην αιώνια καταδίκη των εγκλημάτων τους.

Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός που στηρίζουν με νύχια και με δόντια είναι ένα άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, που φέρνει στους λαούς δεινά. Φτώχεια, ανεργία, πολέμους! Αυτά είναι που “υπόσχεται” ο καπιταλισμός στους λαούς.

Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν σε όλους αυτούς που συστηματικά προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, για να τη “φέρουν στα μέτρα τους”.

Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΙΝΑΛ και σε όλους όσοι έχουν το θράσος να μιλούν για το ρόλο του ΝΑΤΟ ως υπερασπιστή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όταν παραμένει η πληγή της κατοχής της Κύπρου.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, που συνεχίζοντας στη ρότα του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί το δόγμα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, που εμπλέκει τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και στοχοποιεί γειτονικούς λαούς.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και σε όλες τις δυνάμεις που ράβουν κουστούμι στο λαό, για να πληρώσει για μια ακόμα φορά τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος που υπηρετούν.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις ως εχθρική ενέργεια και ενισχύουν το νομοθετικό πλαίσιο της καταστολής.

Καμία εμπιστοσύνη σε όσους ξέπλυναν τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και τώρα αναγορεύονται σε υπερασπιστές της “δημοκρατίας”.

Αντίθετα, είναι ανάγκη να έχουμε εμπιστοσύνη στον οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Η τιτάνια πάλη του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ είναι μια εμβληματική απόδειξη ότι, όταν ο λαός το αποφασίσει, μπορεί να τα βάλει με “θεούς και δαίμονες”, έχει τη δύναμη να αναμετρηθεί με υπέρτερους αντιπάλους, να “κινήσει βουνά” και να νικήσει.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Βόλο, τιμώντας τη σημερινή επέτειο, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά. Για να πάνε οι φασιστές και το σύστημα που τους γεννά στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τώρα είναι ανάγκη να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση που θα ανοίγει το δρόμο ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.»

error: Content is protected !!