Κολυνδρίνη: Δεν είπα εγώ όχι στον Σαχαρίδη – «Δε συμμετέχουμε στο πρόγραμμα»

086218b2ac4369b7cefd2acbee0be8b1 XL
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τη θέση της αναφορικά με το θέμα της μη συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στις λύσεις που προτείνουν οι ερευνητές με επικεφαλής τον Γ. Σαχαρίδη, ξεκαθαρίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

KEN

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη με δήλωσή της τονίζει:

Είναι διαφορετική η είδηση ότι δε συμμετέχει η Περιφέρεια σε ένα από το πολλά επιστημονικά προγράμματα και εντελώς διαφορετική η είδηση ότι η Κολυνδρινη είπε όχι . Η Περιφέρεια αφενός επιλέγει, και εγώ ως αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τα προγράμματα και τις έρευνες που από κοινού με τους καθ’ ύλην αρμόδιους συναποφασίσουμε (επιθεωρητές περιβάλλοντος ,περιβαντολλογους κτλ) και είμαστε κατά αρχήν πάντα θετικοί σε κάθε αντικείμενο του επιστητού που προάγει τη γνώση ,αφού πρώτα δούμε και εξετάσουμε τις παραμέτρους ,τους όρους ,τους εταίρους κυρίως ,τις απολαβές του διενεργουντος και κυρίως την εγκυρότητα των εν δυνάμει αποτελεσμάτων , κρίνοντας τόσο από τους όρους της διαδικασίας οσο και από τους εταίρους .

Επιμένω πως δεν μπορεί να συνυπάρχουν ερευνητές και ερευνουμενοι στο ίδιο πρόγραμμα , τουλάχιστον με βάση τη δική μας λογική .Έτσι αποτελεί διασπορά ψευδους είδησης το “όχι της Κολυνδρινη”, καθώς υπάρχει σχετικό έγγραφο, που στην περίπτωση των έγκυρων ρεπορταζ είναι γνωστό , με το οποίο συναινούμε σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα που βοηθούν στην έρευνα και στον εντοπισμό προβλημάτων και στη συνέχεια υπογράφουμε προγραμματικές συμβάσεις με εκείνα που κρίνονται ασφαλή και αντικειμενικά εκ προοιμίου χωρίς συμμετοχή βιομηχανιών . Νομίζω πως λέω το αυτονόητο .

Να κάνω επισης κάτι σαφές, υπενθυμίζοντας το άρθρο 191 του ποινικου κώδικα, πως από καιρό πριν έχω δικαιωθεί σε σχεση με αγωγή που είχα καταθέσει εναντίον δημοσιογράφου για παραποίηση και παρερμηνεία της αλήθειας ή και προσπάθεια διαστρέβλωσης της τόσο με χρηματικό ποσό ουδόλως ευκαταφρονητο που ουδέποτε προς στιγμή διεκδίκησα (!) όσο και με απαγόρευση χρήσης του ονόματος μου με ύφος απαξιωτικό ή προσβλητικό από τον εν λόγω κυριο . Το επισημαίνω μετά από πολύ καιρό για να κάνω σαφές ότι ο πολιτισμός που εξασφαλίζεται ακόμη και με διασταλτικα όρια αποτελεί προαπαιτούμενο σε ο τι με αφορα . Αλοιμονο αν ο καθείς γράφει οτιδήποτε βολεύει …Τα προσχήματα απαραίτητα πάντα έστω και τύποις για τη διάσωση της αξιοπρέπεια όλων .

error: Content is protected !!