Μαραβέγιας: Άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα αιτήματα των πληγέντων από τον «Ιανό»

maravegias 6 3
stergiou
fotou
728x110 3

Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων άνω των 100 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

728X100 3

Ανταποκρινόμενη σε σειρά αιτημάτων για τους πληγέντες από τον «Ιανό» και σχετικών αναφορών που κατατέθηκαν στη Βουλή, η κυβέρνηση προωθεί τροπολογία για την οικονομική στήριξη επιχειρηματιών και αγροτών της Θεσσαλίας.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατέθεσε τον Σεπτέμβριο κοινοβουλευτική Αναφορά προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εσωτερικών μεταφέροντας τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) για την οικονομική στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό» Θεσσαλών επιχειρηματιών.

Ικανοποιώντας τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες που προέκυψαν εξαιτίας της τελευταίας θεομηνίας τα συναρμόδια υπουργεία φέρνουν σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή σημαντικά μέτρα ανακούφισης τόσο γεωργών, όσο κτηνοτρόφων.

Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία που επλήγη πολύ σκληρά από τον «Ιανό», η απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΛΓΑ και η αύξηση του πλαφόν των χορηγούμενων αποζημιώσεων στο 100% της αξίας, έρχονται να ανακουφίσουν χιλιάδες αγρότες. Ταυτόχρονα, η απαλλαγή των πληγέντων από τα τέλη εκτιμήσεων και η γρήγορη προκαταβολή μεγάλου μέρους των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ θα δώσει ανάσα και στους αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι ήδη αντιμετώπιζαν δυσκολίες λόγω προηγούμενων θεομηνιών.

Εξίσου σημαντική είναι όμως και η παρέμβαση της  κυβέρνησης για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «Ιανό» στο σύνολο του ενεργητικού τους. Έτσι πλέον βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εμπορικά καταστήματα αλλά και αγροτικές εκμεταλλεύσεις μπορούν να επιχορηγούνται από το Κράτος για μεγάλο πλήθος υλικών ζημιών λόγω φυσικών καταστροφών.

Σχολιάζοντας την νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να ακούει την κοινωνία, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα όχι μόνο των βουλευτών αλλά και όλων των πληττόμενων πολιτών. Ειδικά για τους αγρότες που χτύπησε το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που συνολικά θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. Ευρώ. Η ΝΔ βρίσκεται και πάλι κοντά στη περιφέρεια και τους αγρότες μας».

error: Content is protected !!