Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα στηρίξει το Βολιώτικο lockdown

sxoleia1
stergiou
fotou
728x110 3

Την Παρασκευή 12 Οκωβρίου 2020 μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με το ΔΣ του Συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με αφορμή την πρόταση της Επιτροπής για καθολικό lockdown στον Βόλο την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις 23-10-20 καθώς και για την στήριξη και συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο. 

728X100

Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

«Η διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και κατέδειξε την αγωνία και ανησυχία που μοιραζόμαστε από κοινού σχετικά με το μέλλον του Βόλου. Ένα μέλλον, που υπονομεύεται από τη διαρκώς αυξανόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση για την οποία καλούμαστε ως κοινωνία να κινητοποιηθούμε. Για μία ακόμη φορά, εκφράστηκαν οι θέσεις που σταθερά έχει εκφράσει ο Σύλλογος ήδη από το πρώτο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και του εργοστασίου παραγωγής SRF και η πρόταξη εκ μέρους του της ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων μέσα από προγράμματα σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση που έχουν ξεκινήσει στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του νομού Μαγνησίας.

Ο Σύλλογος Αθμιας Εκπαίδευσης αναμένεται να στηρίξει και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο και δήλωσε τη διάθεση να συμμετέχει σε ένα κοινό μέτωπο με άλλους φορείς  και τους πολίτες για μια καθολική και δυναμική αντίδραση στο πρόβλημα έως τη λύση του.»

Ακολουθεί το κείμενο του αιτήματος

Ως ενεργοί πολίτες του Βόλου που παλεύουν εδώ και 3 χρόνια προκειμένου να ακυρωθεί η αδειοδότηση στην τοπική τσιμεντοβιομηχανία, ΑΓΕΤ-Lafarge να καίει «εναλλακτικά» καύσιμα, αλλά και εν γένει να σταματήσει η καύση αποβλήτων από οποιαδήποτε βιομηχανία, απευθυνόμαστε στον πρόεδρο και το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαγνησίας με το αίτημα, όπως εκφράζεται παρακάτω.

Λαμβάνοντας υπόψη μας α. την ξεκάθαρη και με συνέπεια αντίθεση που έχετε εκφράσει επίσημα ΚΑΤΑ της καύσης σκουπιδιών στην πόλη μας, β. τη θέση σας υπέρ της ιεραρχημένης διαχείρισης αποβλήτων και γ. την πάγια αντίθεσή σας στο σενάριο να μετατραπεί ο Βόλος σε πόλη όπου η διαχείριση των απορριμμάτων θα ακολουθεί την πρακτική της καύσης και δ. την πλήρη αντίθεσή σας σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει υπό αμφισβήτηση-διακινδύνευση την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας ως εκφραστές των γονέων που νοιάζονται για τη νέα γενιά

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η Ένωση, ως ένας πολύ σημαντικός θεσμικός φορέας της πόλης, οφείλει και πρέπει να συνταχθεί με τους άλλους φορείς-επιστημονικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς-και τους πολίτες και να στηρίξει μια συντονισμένη, καθολική και δυναμική αντίδραση κατά της καύσης σκουπιδιών, όπως αυτή που προγραμματίζεται στις 23 Οκτωβρίου. 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί την Ένωση την ημέρα που οι νέοι της πόλης προγραμματίζουν και οργανώνουν ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο να συμμετάσχει και να το στηρίξει -καλώντας τα μέλη του να απέχουν για μια ημέρα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις – ώστε η πόλη να «νεκρώσει» και να αντηχήσει ένα εκκωφαντικό καθολικό μήνυμα ΚΑΤΑ της καύσης σκουπιδιών. 

Η πρόσφατη θετική εξέλιξη της ακύρωσης της καύσης του CLO μετά από τη συστράτευση των επιστημονικών και άλλων φορέων, κομματικών παρατάξεων και πολιτών δείχνει τον δρόμο που οφείλουμε ως υπεύθυνοι άνθρωποι και πολίτες πάνω από όλα να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας σε αυτή την όμορφη και ευλογημένη κατά τα άλλα πόλη. 

error: Content is protected !!