ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόταση δυσπιστίας: Επίθεση της Ζέττας Μακρή στον ΣΥΡΙΖΑ για την παρελκυστική κοινοβουλευτική πρακτική του

IMG 0657 1
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, πού ξέχασε ότι με την ολέθρια πολιτική του στοχοποίησε, ακόμη περισσότερο, την ελληνική κοινωνία και, ειδικά, την μεσαία τάξη, εξαπέλυσε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση μομφής, που κατατέθηκε κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα από την αξιωματική αντιπολίτευση».

KEN 1

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Εν μέσω των οξυμένων εθνικών θεμάτων, του συναγερμού για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, της καθολικής ικανοποίησης για το αποτέλεσμα της δίκης της Χρυσής Αυγής, η αξιωματική αντιπολίτευση «τερματίζει» την κοινοβουλευτική πρακτική της, υιοθετώντας την εξαιρετική και όχι καθημερινή δυνατότητα της κατάθεσης πρότασης μομφής, για να αποφύγει την, επί της ουσίας, συζήτηση, σε ένα νομοσχέδιο, που δίνει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις την δυνατότητα να διευθετήσουν όλες τις οφειλές τους στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, στους διαχειριστές των δανείων αλλά και στους ιδιώτες πιστωτές  σε ένα ολιστικό, παραγωγικό, ευαίσθητο, ισότιμο και καινοτόμο σχέδιο νόμου, που απελευθερώνει τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, καθώς αφαιρεί βάρη και οφειλές.

Αντί να χαιρετίσει την προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησηςνα μην «κρατάει πιά, το πρόβλημα της υπερχρέωσης κάτω από το χαλί», αντί να εκμεταλλευτεί την προφανή αγωνία βελτίωσης των ρυθμίσεων, μετά και την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή (78 βελτιώσεις κατατέθηκαν από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης), ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε κορυφαίο υπουργό, τον υπουργό οικονομικών, ξεχνώντας ότι, επί των ημερών τους, υπουργός οικονομικών ήταν ο κ. Βαρουφάκης και πολιτική τους οι αυταπάτες. 

Ενάμιση χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, που απολαμβάνει διευρυμένη, μεγαλύτερη από την προεκλογική, αποδοχή, με το σύνολο, σχεδόν, των δημοσκοπήσεων να διαπιστώνουν ότι και το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζουν, η αξιωματική αντιπολίτευση θυμήθηκετα ανέμελαχρόνια της πολιτικής νιότης της, το 2012-2014. Όπως τότε, έτσι και τώρα, η έλλειψη στρατηγικής τον οδηγεί σε επαναστατική γυμναστική. Η έλλειψη προτάσεων σε στείρα αντιπολίτευση. Η εσωστρέφειά του σε αγνόηση των προβλημάτων.

Κατηγορεί το υπουργείο οικονομικών, η παρέα, που κουρέλιασε την σημαία με σύνθημα: «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», που οδήγησε σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους οποίους ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήριζε «σημαντικούς, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους», με τον κ. Τζανακόπουλο και άλλα επιφανή στελέχη να παίρνουν την σκυτάλη και να μας τονίζουν τότε, την «ανάγκη για την βέλτιστη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και τις διαφανείς διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πού ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης και του κράτους». Και είναι, φαντάζομαι, στενόχωρο να θυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης οδηγήθηκε, από την κυβέρνηση των παλιών του συντρόφων, στην δικαιοσύνη, βαρυνόμενος με κατηγορίες για την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών».

Η κ. Μακρή συνέχισε αναφέροντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τροφοδοτήσει αυτή την φορά τα πολιτικά ρεπορτάζ με ειδήσεις για κόντρες στο εσωτερικό του, μια και η παραγωγή πολιτικής έχει ανασταλεί, μέχρι νεωτέρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσέλκυσε αλλά δεν αφομοίωσε στελέχη από άλλους χώρους, – συνηθισμένα να υπηρετούν την ατομική φιλοδοξία – κάνει, σήμερα,   «διεκπεραιωτική» πολιτική παρέμβαση.

Οι αντιπολιτευτικές δηλώσεις, που γίνονται για κάθε ζήτημα, από την διαχείριση των εθνικών θεμάτων και την αντιμετώπιση της πανδημίας έως και τον νέο πτωχευτικό κώδικα, αποδεικνύουν αμηχανία, έλλειψη σοβαρών εναλλακτικών διαχειριστικών προτάσεων, απουσία στρατηγικής. Προφανώς και η άρθρωση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι εύκολη.

Οι διεθνείς έπαινοι για «τον νηφάλιο, φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργό»,  του οποίου «η καλή προετοιμασία, η δυναμική εκκίνηση και πορεία, οι συμβολικές και ουσιαστικές αλλαγές μετέτρεψαν την Ελλάδα από χώρα σε κρίση σε χώρα πρότυπο» είναι χαρακτηριστική.

Η βουλευτής, κλείνοντας, τόνισε ότι: «όσα,verbatim, ανέφερα δεν κάνουν την ζωή του ΣΥΡΙΖΑ ευχάριστη, δυσκολεύουν τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής του και διατηρούν στην μνήμη των πολιτών την λαϊκιστική ρητορική και την αποτυχημένη πολιτική του. Η πρόταση μομφής δεν κρύβει τα δίπολα και τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ευτυχώς, η κοινοβουλευτική διαδικασία μας επιτρέπει να την καταψηφίσουμε, αποδοκιμάζοντας, έντονα, τέτοιες παρελκυστικές πρακτικές».

error: Content is protected !!