Πρότασης μομφής – Παρέμβαση Γ. Λαμπρούλη στη βουλή: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν ίδια διαχρονική ταξική πολιτική σε βάρος του λαού και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων

lamproulis KKE
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Παρέμβαση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη στη Βουλή:

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής με αφορμή τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που ξεσπιτώνει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Από τη συζήτηση είναι εμφανής η προσπάθεια των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να στήσουν ένα νέο αποπροσανατολιστικό σόου για να κρύψουν τις ευθύνες τους αλλά και τη σύμπλευσή τους συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική και στα πλαίσιά της στην χρόνια επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία

Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης στην παρέμβαση του ανέδειξε  τις ευθύνες και κατήγγειλε από το βήμα της βουλής τις  κυβερνήσεις της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθούν την ίδια διαχρονική ταξική πολιτική που κατακρεουργεί τα δικαιώματα του λαού, ληστεύει τα εισοδήματά του και την περιουσία του προκειμένου τράπεζες, επιχειρηματικοί όμιλοι και το αστικό κράτος, μπροστά στα υπέρογκα χρέη τους να αποκτήσουν ρευστότητα και να διασωθούν τα κέρδη τους.

Όπως τόνισε, το πραγματικό δίλημμα για τον λαό – που αναδεικνύει και ο νέος πτωχευτικός κώδικας – είναι εάν θα δεχθεί να ζει σε μόνιμη χρεωκοπία για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του το κεφάλαιο ή θα δυναμώσει τον αγώνα του, να περάσει στην αντεπίθεση με σημαία τις δικές του ανάγκες.

Πρόσθεσε, πως η αιτία των κόκκινων δανείων βρίσκεται στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που υποχρέωσε τα λαϊκά στρώματα να καταφύγουν στον τραπεζικό δανεισμό για να εξασφαλίσουν ένα σπίτι. «Και αφού τσακίσατε στο όνομα της κρίσης, υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, μισθωτούς συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και τους οδηγήσατε στα κόκκινα δάνεια, τώρα τους λέτε ότι είναι ατομική ευθύνη, το ίδιο επιχείρημα που λέτε και για την πανδημία για να κρύψετε τις ευθύνες σας για το σμπαράλιασμα της δημόσιας υγείας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαμπρούλης.

Σημείωσε ότι όλα τα αστικά κόμματα υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και δεν θέλουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του λαού, σε υγεία, παιδεία, κατοικία ενώ επιστρατεύουν τον αυταρχισμό σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων της κυβέρνησης ΝΔ ενώ έρχεται και νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση με νέο νόμο. Κάλεσε το λαό να δώσει τη δική του πρόταση μομφής στις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές με ενδυνάμωση του αγώνα και σημαία τις δικές του ανάγκες. Τέλος κλείνοντας τόνισε  ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!