3 ιδέες για αποδράσεις στο πι και φι από τη Θεσσαλονίκη! Οι μονοήμερες του Βορρά δεν είναι αυτές που ξέρετε!

thessaloniki 2 1068x601 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τώρα με την αργία της 28ης να είναι προ των πυλών, δεν είναι μόνο οι Αθηναίοι που αποζητούν μονοήμερες! 3 ιδέες για αποδράσεις στο πι και φι από τη Θεσσαλονίκη, για τους λάτρεις του Βορρά.

KENT728X100 1

Οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν μόνο τσίπουρα και μεζέ στα καφενεία της πόλης αλλά αποζητούν μίνι αποδράσεις και μονοήμερες εκδρομές για να απολαύσουν την αργία της 28ης Οκτωβρίου μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους τους. Οπότε κι εμείς σας βρήκαμε 3 κοντινές εξορμήσεις από τη Θεσσαλονίκη για να κάνετε ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Βέροια – Βεργίνα: Με αρχαολογικό προσανατολισμό

Σε περίπου 1 ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη θα σας υποδεχτεί η υπέροχη και πανέμορφη Βέροια. Θα περπατήσετε στην παλιά Πόλη με τις γραφικές συνοικίες, στην Κυριώτισσα με τα ανακαινισμένα σπίτια, την εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας με τα αρχοντικά και θα χαθείτε στα δαιδαλώδη δρομάκια της Παναγίας Δεξιάς.

Συνοικία Μπαρμπούτα Βέροια μονοήμερη από Θεσσαλονίκη

Πριν από την επιστροφή θα περάσετε και από τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας (14 χλμ. μακριά), μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, για να δείτε τους βασιλικούς τάφους και την εντυπωσιακή χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι.

Βεργίνα μονοήμερη από Θεσσαλονίκη

Καβάλα – Παγγαίο: Για τους λάτρεις του κρασιού


Στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας, μια περίπου ώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, θα κάνετε μια στάση στο Κτήμα Βιβλία Χώρα (www.bibliachora.gr) για κρασιά από ελληνικές και ξενικές ποικιλίες, που καλλιεργούνται στον αμπελώνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας.

Κτήμα Βιβλία Χώρα οινοποιείο μονοήμερη από Θεσσαλονίκη

Σας προτείνουμε να κάνετε μια περιήγηση στον αμπελώνα του κτήματος περιμετρικά του οινοποιείου αλλά και στους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης, δοκιμάζοντας κρασιά στην αίθουσα γευσιγνωσίας. Θα συνεχίσετε προς το γραφικό χωριό της Μεσορόπης, στα νότια του Παγγαίου, θαυμάζοντας τα καπνομάγαζα και τα επιβλητικά μακεδονίτικα αρχοντικά. Βρείτε ένα σημείο για πικνίκ!

Χωριό Μεσορόπης Καβάλα μονοήμερη από Θεσσαλονίκη


Λίμνη Κερκίνη – Άνω Πορρόια: Για δραστηριότητες στη φύση

Χρειάζεστε μόλις 1,5 ώρες και μια καλή οργάνωση για να εκδράμετε στην υπέροχη φύση της περιοχής και να κάνετε τις δραστηριότητες που σας αρέσουν! Πάρτε ποδήλατα και αθλητικά ρούχα γιατί ο υγροβιότοπος και το εθνικό πάρκο της τεχνητής λίμνης Κερκίνης είναι ο ιδανικός τόπος για να τα… αξιοποιήσετε! Στα βορειοδυτικά του νομού Σερρών θα βρεθείτε σε ένα μαγευτικό τοπίο με παραποτάμια δάση, ονειρικά νούφαρα και εξωτικά πτηνά.

Λίμνη Κερκίνη μονοήμερη από Θεσσαλονίκη

Θα κάνετε βόλτα με άλογα στις όχθες της λίμνης, κωπηλασία, βαρκάδα και birdwatching. Σας προτείνουμε να κάνετε μια στάση στο χωριό Άνω Πορρόια στους πρόποδες του όρους Μπέλες με τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τα καλντερίμια και το αισθητικό δάσος με τα πλατάνια.

Άνω Πορρόια Σερρών μονοήμερη από Θεσσαλονίκη

Πηγή: travelstyle

error: Content is protected !!