Ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας

dimarxeio larissas onlarissa new2
stergiou
fotou
728x110 3

“Απαξίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε μεγάλο βαθμό στις Υπηρεσίες του Δήμου μας χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή της Λάρισας” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Λάρισας.

Και προσθέτει: “Μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί η μέχρι τώρα στάση της Δημοτικής Αρχής με την έλλειψη διάθεσης διαλόγου και συνεργασίας, την στιγμή που έχουν εντοπισθεί κρούσματα, ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου (Δημαρχείο- Φυτώριο- Μύλο Παπά- Καθαριότητα), με κίνδυνο διασποράς σε 1200 εργαζόμενους, και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα από όλους τους αρμόδιους φορείς, άλλοι να αποποιούνται των ευθυνών τους και άλλοι να τα αποσιωπούν.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή και έχει εκδώσει πλήθος εγκυκλίων για τα μέτρα προστασίας. Όμως, οι υπάλληλοι σε όλα τα δημοτικά κτίρια (εδώ και 9 μήνες πανδημίας) συνεχίζουν να εργάζονται σε συνθήκες σαρδελοποίησης στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς την ελάχιστη προβλεπόμενη απόσταση. Επίσης, οι χώροι, οχήματα και οι επιφάνειες των γραφείων δεν απολυμαίνονται, μόνο σε περίπτωση κρούσματος και οι υπάλληλοι καθαρίζουν μόνοι τους, για να ελαχιστοποιήσουν τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Απευθύνουμε έκκληση στον μέχρι πρότινος ανήσυχο Δήμαρχο για την μη τήρηση των μέτρων στην αρχή της πανδημίας ή αργότερα για τα τεκταινόμενα στη συνοικία της Ν. Σμύρνης, να μην περιορίζεται μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης του κορονοιού, αλλά να δείξει ο ίδιος και το επιτελείο του, την απαραίτητη ευαισθησία και διάθεση διαλόγου, καθώς το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ των εργαζομένων, που καθημερινά δίνουν την μάχη για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και της καλύτερης λειτουργίας της πόλης μας, είναι σημαντικότατο. Γνωρίζουμε ότι δόθηκαν άφθονες χρηματοδοτήσεις και νομική διευκόλυνση στους ΟΤΑ ώστε να προμηθευτούν ότι απαιτείται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοιού, προστατεύοντας το προσωπικό τους και τους πολίτες.

Πρέπει να υπάρξει άμεση συνεργασία για θέματα υγείας και ασφάλειας, και περισσότερο, ως προς τους κινδύνους και τα μέτρα πρόληψης και διαχείριση κρίσης από τον κορονοιό, με την συνδρομή του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της επιτροπής ασφάλειας και υγιεινής.

Και ενώ έχουμε ήδη τέσσερα κρούσματα εργαζομένων σε διάφορους χώρους εργασίας ο Δήμαρχος Δεν δέχτηκε συνάντηση με την Επιτροπή Υγιεινής. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, γενικά και αόριστα προτρέπει συναδέλφους να λείψουν από την δουλειά, μοιράζει Αzax για τα πόμολα και δεν επισκέπτεται τους περισσότερους χώρους εργασίας. Ο γιατρός εργασίας δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει τους εργαζόμενους είτε στην πολιτική προστασία, είτε στον ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξάνονται και κανείς να μην παίρνει μέτρα….

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λάρισας ζητάμε το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η Διοίκηση: τον σεβασμό στη δουλειά μας και την διαφύλαξη της υγείας μας (καθώς και του συναλλασσόμενου κοινού) με υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία αλλά και πέραν αυτών, με ανάληψη πρωτοβουλιών:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
– Πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.
– Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.
– Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους.”

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3
error: Content is protected !!