ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μαμάαααααα… άκουσα τη φωνή του γιου μου μέσα από τα συντρίμμια»

2954868
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 13:16

KENT728X100

Τρεις μέρες μετά το φονικό σεισμό των 6, 6 βαθμών Ρίχτερ που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 83 άτομα στη Σμύρνη και προκάλεσε τον τραυματισμό σε εκατοντάδες πολίτες, τα σωστικά συνεργεία δουλεύουν αδιάκοπα για να απεγκλωβίσουν πολίτες μέσα από τα συντρίμμια. Όσο περνά η ώρα, οι πιθανότητες για να εντοπίσουν ζωντανούς ανθρώπους, μειώνονται αισθητά.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός τύπος γεμίζει τις σελίδες του με ανθρώπινες ιστορίες, περιγράφοντας πως κάποιοι που στάθηκαν τυχεροί και ενώ εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια των κτηρίων, κατάφεραν να εντοπιστούν από τα κλιμάκια και να ανασυρθούν ζωντανοί. Η εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο: «Σώθηκε έπειτα από 10 ώρες! Ο 15χρονος Günay Özışık βγήκε από τα συντρίμμια» και περιγράφει την διάσωση ενός νεαρού μαθητή από τους διασώστες 10 ώρες μετά τον σεισμό στην περιοχή Seferihisar.

«Την ώρα του σεισμού εγώ ήμουν μαζί με τον αδερφό μου στο νοσοκομείο», λέει η μητέρα του 15χρονου, η οποία έφτασε στο σπίτι δύο ώρες μετά το σεισμό, λόγω κίνησης. «Ο 15χρονος γιος μου ήταν στο σπίτι. Πήγε δίπλα του ένας ξάδερφος και καθόντουσαν στο σπίτι. Όταν έγινε ο σεισμός τηλεφώνησα αμέσως στον Günay. Απάντησε στο τηλέφωνο και φώναξε δυνατά “μαμάαααα”. Εκείνη την ώρα το κτήριο κατέρρευσε και ο γιος μου εγκλωβίστηκε κάτω από τα συντρίμμια. Τηλεφώνησα στον μπαμπά του. “Πήγαινε αμέσως στο σπίτι” του είπα».

Δείτε το βίντεο που τράβηξε ο ίδιος μέσα από τα συντρίμμια για να το στείλει στη μητέρα του

 

 

Η ίδια περιγράφει στη Hurriyet πόσο δύσκολες ήταν όλες αυτές οι ώρες που ο γιος της έμεινε κάτω από τα συντρίμμια. «Όταν είδα τα χαλάσματα, σκέφτηκα ότι ο γιος μου ήταν κάτω από αυτά. “Πως θα βγει από δω μέσα; σκέφτηκα”». Σύμφωνα με την ίδια, ο γιος της κρατούσε το τηλέφωνο στο χέρι και έτσι μπόρεσε να τους ενημερώσει για την κατάστασή του. «Έστειλε ηχητικό μήνυμα στο τηλέφωνό μου, λέγοντας: “μαμά ο Αχμέτ κι εγώ είμαστε εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια». Όπως λέει η ίδια, ο ξάδερφος σώθηκε δυο ώρες μετά το σεισμό επειδή την ώρα του σεισμού βγήκε από το σαλόνι και ήταν σε σημείο που οι διασώστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν εγκαίρως. Ο γιος της όμως, ήταν σε πιο δύσκολη θέση καθώς έπεσε πάνω του μία κολόνα του σπιτιού. 

«Τελικά, μετά από 10 ώρες η ομάδα διάσωσης κατάφερε και τον έβγαλε από κει μέσα. Αυτή τη στιγμή (οι γιατροί) προσπαθούν να σώσουν τα πόδια του ενώ έχει τραυματιστεί και στα νεφρά του. Με τη βοήθεια του Θεού θα σωθεί. Δόξα το Θεό».

Επιμέλεια: Έλενα Καραθάνου


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 13:20

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!