Ατύχημα για εργαζόμενη σε απορριματοφόρο του Δήμου Βόλου – Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

0952449001428572962
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διαδικασία αποκομιδής κάδου σκουπιδιών από απορριματοφόρο του Δήμου Βόλου. Μία εργαζόμενη στην καθαριότητα τραυματίστηκε στο χέρι της κατά τη διαδικασία ανύψωσης του κάδου από το απορριματοφόρο στο οποίο εργαζόταν.

KEN 1

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας:

Βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα ένα   εργατικό ατύχημα στο Νομό Μαγνησίας και αυτή τη φορά  στον Δήμο Βόλου. Εργαζόμενη , συνοδός σε απορριμματοφόρο τραυματίστηκε στο χέρι της κατά τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων. Συγκεκριμένα τραυματίστηκε στο χέρι της, από το ανυψωτικό σύστημα του απορριμματοφόρου στο οποίο εργάζονταν. Από ότι μάθαμε, επικοινωνώντας με την ίδια,εγχειρίστηκε στο δάκτυλό της και αναρρώνει .

Δυστυχώς ενα ακόμη εργατικό ατύχημα, προστέθηκε  στη μαύρη λίστα με τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επαναλαμβάνουμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά , εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα,έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ΄τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλοςστην μαύρη λίστα των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει.

Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η έλλειψη προσωπικού, η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας. Στις περιπτώσεις που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες  να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας, για να παρεμβαίνει. Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Ας ευχηθούμε πάνω  απ΄όλα καλή ανάρρωση στη συναδέλφισα και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά της.

error: Content is protected !!