ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Lockdown: Πώς θα λειτουργούν πλέον σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα -Delivery μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα

delivery nteliveras nteliberas maskes koronoios metra 13 11 2020 0
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην πιο «σκληρή» φάση του lockdown εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

KENT728X100 1

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα, επιβεβαίωσε ότι με το ολικό lockdown που θα τεθεί σε ισχύ απόψε το βράδυ, μαζί με τα σούπερ μάρκετ ρολά θα κατεβάζουν και τα μίνι μάρκετ, αλλά και τα ψιλικατζίδικα.

Στις νέες οδηγίες καθίσταται σαφές το τι θα ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων, τα συνεργεία, τα φαρμακεία και τα περίπτερα, ενώ ανοίγει «παράθυρο» για delivery μέχρι και τη 1 τα ξημερώματα.


Οι νέες οδηγίες: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα


Οι διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα, 13 Νοεμβρίου, έχουν ως εξής:

-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.

-Ειδικά για τις υπεραγορές τροφίμων (super market) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

-Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

-Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Eικόνα: Eurokinisi / iefimerida.gr

error: Content is protected !!