Στήριξη της Ζέττας Μακρή στους ανθοπαραγωγούς

ZETTA 5555
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αμέσως,μετά την προφορική και γραπτή ενημέρωση,που είχε η προέδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, από εκπροσώπους του ανθοκομικού συνεταιρισμού Μακεδονίας-Θράκης- Θεσσαλίας-Ηπείρου και Νήσων για την παράλειψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμπεριλάβει στους κωδικούς των καλλιεργειών,που αποζημιώνονται, τον κωδικό καλλιέργειας «ΦΥΤΩΡΙΑ» και τον κωδικό ποικιλίας «ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΩΝ» έσπευσε,με κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό την διόρθωση αυτής της αβλεψίας,που έχει δημιουργήσει στους πληττόμενους αλλά μη αποζημιούμενους παραγωγούς αίσθημα αδικίας.

KENT728X100

Δεν παρέλειψε, δε, να επικοινωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου και να ενημερωθεί, και προφορικά, για την γνώση,από την πλευρά τους, του θέματος και την διάθεση ικανοποίησης του αιτήματος των ανθοπαραραγωγών και να λάβει θετική απάντηση.

Ωστόσο, για να ενισχύσει την παρέμβασή της προχώρησε και στην κατάθεση γραπτού κοινοβουλευτικού ελέγχου,την Τετάρτη,11 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, όπως και στην αναφορά της, τονίζει, το ΥΠΑΑΤ παρέλειψε στην απόφασή του για την αποζημίωση των ανθοπαραγωγών, να συμπεριλάβει  τις δύο παραπάνω κατηγορίες, όπως αποδεικνύεται και από την εγκύκλιο με αρ. πρωτ.:33091/28-05-2020.Από λανθασμένη κατηγοριοποίηση του κωδικού καλλιέργειας και του αντίστοιχου κωδικού ποικιλίας, που βρίσκονται σε διαφορετικές καρτέλες – κατηγορίες εξαιρείται η συγκεκριμένη κατηγορία παραγωγών από την αποζημίωση, όπως και οι ίδιοι, βασίμως, εκτιμούν.

Επειδή στους εξαιρούμενους, ανήκουν πολλοί παραγωγοί – καλλιεργητές, που έχουν πληγεί κατά την διάρκεια της πανδημίας, λόγω της μειωμένης ζήτησης στον τομέα των ανθέων και, προφανώς, δικαιολογημένα, ζητούν άμεση και ταχύτατη αποζημίωση. Συγκεκριμένα,  ζητούν από το ΥΠΑΑΤ, όπως, χαρακτηριστικά, στην εμπεριστατωμένη και αναλυτική επιστολή τους αναφέρουν«να προχωρήσεισε κατάθεση Νέου Φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ζητείται αποζημίωση για το συγκεκριμένο Κωδικό Ποικιλίας «Φυτώρια Ανθοκομικών». Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθεί, κατά αντιστοιχία, Αρχείο Παραγωγών, που θα αποστείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στα ΚΥΔ της Χώρας, προκειμένου να γίνει, ορθά, η αίτηση για αποζημίωση των συγκεκριμένων Ανθό-Παραγωγών, που έχουν πληγεί την περίοδο της Πανδημίας».

Η κ. Μακρή, το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας των ανθοπαραγωγών, το υποστηρίζει, με όλες τις κοινοβουλευτικές της δυνάμεις, γιατί, διαφορετικά, υπάρχει θέμα άνισης μεταχείρισης μεταξύ ομοειδών παραγωγών και ελπίζει στην υλοποίηση της θετικής διαβεβαίωσης, που έχει, ήδη, λάβει στην προφορική της ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

error: Content is protected !!