Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στην Αττική

2963708
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 15:23

KEN 2

Συμμορία που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες είχαν προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένες γνώσεις στις συγκεκριμένες κλοπές. Δύο από τα μέλη της, ηλικίας 39 και 26 ετών, συνελήφθησαν, στο Γαλάτσι και τον Πειραιά, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι δύο δράστες της εγκληματικής ομάδας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, εντόπιζαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από οικίες, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα αφαιρούσαν. Αμέσως μετά, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και, αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει για τον σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια, οι δράστες τοποθετούσαν στα κλεμμένα αυτοκίνητα πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών, αλλά και ξένων Αρχών και τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς ανθρώπων ξένης καταγωγής στην Ελλάδα.

Μετά από αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ βρέθηκαν συνολικά 9 οχήματα, τα οποία και επιστράφηκαν στους κατόχους τους. Όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., η συνολική αξία των κλαπέντων οχημάτων υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων, ενώ άλλοι δύο έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!