Τσίπρας στο Επιμελητήριο Λάρισας: Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη

125859879 193801312269822 1852606468667562764 n1 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το μοντέλο που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας με τον πρόεδρο Σωτήρη Γιαννακόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας Αλέξη Σακελλάρη.

Ο κ. Γιαννακόπουλος εστίασε στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, υπενθυμίζοντας στον πρώην πρωθυπουργό πως «έχουμε το χάλκινο μετάλλιο μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε κρούσματα. Όταν ο κόσμος κάνει από μόνος του lock down αυτή η κίνηση στα καταστήματα δυστυχώς είναι μειωμένη δραματικά κι αυτό έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που μπορεί να είναι ανοιχτές, αλλά δεν έχουν τζίρο».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε στήριξη «με εμπροσθοβαρή μέτρα πριν και όχι μετά, γιατί αλλιώς είναι να ζητάμε σήμερα δέκα από το να ζητάμε 100 μετά».

Επέμεινε στην ανάγκη μίας άμεσης και ισχυρής ένεσης ρευστότητας «με επιδοτήσεις και όχι με χρηματοδοτήσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλάρης αναφέρθηκε στην δραματική κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στην εστίαση, προκαλώντας κλυδωνισμούς σε έναν δυναμικό κλάδο.

Ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε τους συνομιλητές του στα όσα εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Γερμανία και στα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται εκεί.

Ιδιαίτερη αναφορά τέλος έκανε για το νέο πτωχευτικό κώδικα για τον οποίο φέρεται να είπε «δεν είδατε τίποτε ακόμη. Για τον πτωχευτικό κώδικα δεν είδατε τίποτε ακόμη. Είναι μία ατομική βόμβα όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Γιαννακόπουλος παρέδωσε στον κ. Τσίπρα ένα υπόμνημα με τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Λάρισας.

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!