ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έκθετοι ΟΛΒ & ΤΑΙΠΕΔ – Χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση η παράταση παραμονής του ΣΚΡΑΠ στον προβλήτα 1»

meikopoulos limani

Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου για την παραμονή του σκραπ στον προβλήτα 1 μετά την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που είναι σε ισχύ, η καταληκτική ημερομηνία για τη μεταφορά του σκραπ είναι η 31.05.2021».

Τάδε έφη το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας απαντώντας στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με το αν έχουν εγκριθεί νέοι περιβαλλοντικοί όροι που να επιτρέπουν την παράταση παραμονής του σκραπ στον 1ο προβλήτα του Λιμένος Βόλου για άλλα 3 χρόνια, όπως φαίνεται να έχει αποφασίσει η Διοίκηση του ΟΛΒ και το ΤΑΙΠΕΔ, ανατρέποντας τον προηγούμενο σχεδιασμό.

Από το 2018, η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΛΒ σε μία προσπάθεια βελτιστοποίησης των εργασιών του Λιμανιού, αλλά και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην περιοχή, είχε αποφασίσει τη μεταφορά και διακίνηση του σκραπ από τον 3ο προβλήτα. Κάτι τέτοιο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείο Βόλου, καθώς η παρουσία του σκραπ και των συνοδευόμενων εργασιών τόσο κοντά στον αστικό ιστό θεωρείται περιβαλλοντικά επιβαρυντική.

Για την αδειοδότηση του έργου εκδόθηκαν οι σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι, οι οποίοι και προέβλεπαν τη μετακίνηση του σκραπ στον 3ο προβλήτα του ΟΛΒ με καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου την 31.05.2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, τις προηγούμενες ημέρες αιφνιδίως και κατ’ απόκλιση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΟΛΒ, δόθηκε εκ νέου 3ετής παράταση παραμονής του σκραπ στον 1ο προβλήτα του Λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Απελπιστικά έκθετους σε σχέση με την απόφαση αυτή αφήνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας Διοίκηση ΟΛΒ και ΤΑΙΠΕΔ δηλώνοντας σαφώς ότι δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα αίτημα τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του λιμένα Βόλου για την παράταση παραμονής του σκραπ στον 1ο προβλήτα για άλλα 3 χρόνια», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, δηλώνοντας ότι οφείλονται εξηγήσεις προς την κοινωνία του Βόλου για την αυθαίρετη αυτή απόφαση που παρατείνει αδικαιολόγητα την περιβαλλοντική επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.

error: Content is protected !!