KO ΚΚΕ Λάρισας για επίσκεψη Τσίπρα: Η “ασφυκτική” κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας έχει και τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

kke

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα, αναφέρει τα εξής:

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε με την περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα, να παρουσιάσει ως «νεοφιλελεύθερη εμμονή της ΝΔ» την αντιλαϊκή πολιτική που βάθυνε και η δική του κυβέρνηση, είναι προκλητική. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, σίγουρα όμως οι εργαζόμενοι δεν πάσχουν από αμνησία .

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία της Λάρισας, είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, που θεωρεί τη λαϊκή υγεία «κόστος» και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης. Το έδαφος έχει στρωθεί χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που προωθούν τις πολιτικές ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων.

Με επιχειρηματολογία «καρμπόν», όπως ο «εξορθολογισμός», το «νοικοκύρεμα», το «χτύπημα της σπατάλης» κ.λπ, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συνέχισε την ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης και των περικοπών στην Υγεία, δεν προχώρησε ούτε στις απαραίτητες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά των 30.000 και πλέον οργανικών θέσεων που λείπουν εδώ και χρόνια από το χώρο της Υγείας, απορύθμισε ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών, άνοιξε το νοσοκομείο ΑΕ της Σαντορίνης, διατήρησε τα εργολαβικά συμφέροντα στο ΕΣΥ, εισήγαγε νέους «κόφτες» για την καρατόμηση των υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται «δωρεάν». Χρειάζεται θράσος λοιπόν να παίρνει σβάρνα τα νοσοκομεία ανά τη χώρα, να εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και την οργή για τους δεκάδες νεκρούς, σαν να μην έχει κι αυτός ευθύνες. Μπορεί σήμερα να πρότεινε την ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, όσο όμως ήταν στην κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από αυτά . Όσο για το άλλοθι που επικαλέστηκε , δηλαδή των μνημονίων και της τροϊκας του αφιερώνουμε το ρητό “καθ’ εις εφ’ ω ετάχθη”. Άλλωστε και η ΝΔ τα ίδια επικαλείται για να μην χρηματοδοτήσει γενναία το δημόσιο σύστημα υγείας : “τις αντοχές της οικονομίας, τη δημοσιονομική σταθερότητα”.

Ακόμα και σήμερα ως αντιπολίτευση, έδωσε χρόνο με το “θα λογαριαστούμε μετά”, όταν η κυβέρνηση περνούσε τη μία πίσω από την άλλη τις ΠΝΠ με τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα έκανε “κριτική” για καθυστέρηση στο άνοιγμα του Τουρισμού, το οποίο έγινε με τους γνωστούς όρους των μεγάλων επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο κλάδο και στις μεταφορές και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση της πανδημίας. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να προτείνει να τοποθετηθεί υπουργός Υγείας «κοινής αποδοχής», προφανώς για να επισφραγίσει πανηγυρικά την ταύτιση των δύο κομμάτων σε αυτή την εγκληματική πολιτική.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί πολιτικά την πανδημία, προσπαθώντας να προβληθεί ως ικανότερος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής, ως «εναλλακτική» διακυβέρνηση σε αυτήν της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «κινείται με πρωτοφανή ανικανότητα».

Όσον αφορά στην Εστίαση, αλλά και άλλους κλάδους τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται στην παροχή περισσότερου “ζεστού χρήματος” στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ είναι ανεπαρκή για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον εφάρμοσε και αποδέχεται τη “φοροασυλία” του μεγάλου κεφαλαίου, επί της ουσίας “επιστρέφει τον λογαριασμό” στην κοινωνική πλειοψηφία που θα αναγκαστεί να καλύψει πάλι από την τσέπη της “ελλείμματα” και “δημοσιονομικά κενά”.

Η κυβέρνηση έχει σαν κεντρικό στόχο, τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με αυτή την έννοια η κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι είναι «ανίκανη», δεν στέκει, γίνεται σκόπιμα και συνειδητά για να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού ο πυρήνας της πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου, δηλαδή η πολιτική στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων, που δεν μπορεί να έχει ως προτεραιότητα την υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Το κουράγιο και η “ανάσα” που έδωσαν οι κινητοποιήσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, χρειάζεται να αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα. Μπροστά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, να δυναμώσει η οργανωμένη διεκδίκηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, στελέχωσης νέων ΜΕΘ, επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας και όλων των απαραίτητων μέτρων που η κυβέρνηση, εγκληματώντας σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού, «παίζει στα ζάρια» των κερδών του κεφαλαίου.

Σήμερα, ο αγώνας για τα στοιχειώδη, για την υγεία και τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, πρέπει να βλέπει μπροστά, να κερδίζει έδαφος η μάχη με τη ρίζα του κακού, που οδηγεί το λαό από σκληρά – βάρβαρα μέτρα σε φυσικές καταστροφές και από εκεί σε πανδημίες. Γιατί, σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνολογίας, όσων δηλαδή ο ίδιος ο εργαζόμενος άνθρωπος έχει δημιουργήσει, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας οργανωμένης με κριτήριο ακριβώς αυτές τις δυνατότητες. Και για να γίνει αυτό, πρέπει η εργατική τάξη, ο λαός να βάλουν σε οριστικό lockdown την αντιλαϊκή πολιτική συνολικά, με την σύγκρουση και ανατροπή κάθε “απόχρωσης” της πολιτικής διαχείρισης της βαρβαρότητας που λέγεται καπιταλισμός και φορτώνει τα βάρη στον λαό για να κερδίζει το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι , ο λαός έχουν την απαιτούμενη πείρα για να βγάλουν συμπεράσματα. Τέρμα πια οι θυσίες και οι αντοχές για τα κέρδη του κεφαλαίου. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε νικητές και από αυτήν τη δοκιμασία.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
5380094 1

Γυρίσματα για ταινία του Χόλιγουντ στη Μαγνησία – Ποιος θα πρωταγωνιστήσει – Που θα στηθούν τα σκηνικά

282720369 390076599543606 4924761198119013893 n

Μαγνησία: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι – Από θαύμα γλίτωσαν μάνα και κόρη [εικόνα]

282132272 760582254938907 3807720705722386363 n

Για μπάνιο στις ακτές του Παγασητικού ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Ποιο μαγαζί επισκέφθηκε

seller

Εξαπλώνεται στον Βόλο το «παιχνίδι θανάτου» του Tik Tok – Οι δρόμοι που επιλέγουν οι ανήλικοι για να πέσουν στις ρόδες αυτοκινήτων

281534872 545168647006234 2651147335872582324 n 1

Βόλος: Άνοιξε η γη και «κατάπιε» αυτοκίνητο – Δείτε εικόνες

p1e59p80dp1eeh1d5618ua16jq197a4

Φρίκη στον Βόλο: Πα-τέρας ασελγούσε στην 10χρονη κόρη του – Αναζητείται από την αστυνομία για να οδηγηθεί στη φυλακή

5366608

Καθηλωμένο στην άμμο σε παραλία της Καρύστου το Apache από το Στεφανοβίκειο [εικόνες και βίντεο]

5367765

Βόλος: Τροχαίο στις Πλάκες – ΙΧ παρέσυρε ποδηλάτη στις Πλάκες

photo5

Ξαναζωντανεύει το έθιμο της Αναλήψεως στα Καλά Νερά – Με τα άλογα στη θάλασσα

error: Content is protected !!