ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μ. Χαρακόπουλος σε ημερίδα με θέμα “Θρησκείες και Ακραίες Ιδεολογίες”

thumbnail Μάξιμος ΔΣΟ xarakopoulos 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα είναι εκ των εισηγητών της Διαδικτυακής Ημερίδας “Θρησκείες και Ακραίες Ιδεολογίες” που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 στις 17:00-19:00.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη, που φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τη θεωρία Χάντιγκτον περί σύγκρουσης πολιτισμών και θρησκειών. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εισήγησή του αναμένεται να εστιάσει στην εργαλειοποίηση της Θρησκείας και συγκεκριμένα του Ισλάμ για την επίτευξη πολιτικών σκοπών.

Στην Διαδικτυακή Ημερίδα, την οποία θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε. Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, εκτός του κ. Χαρακόπουλου θα συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής, ο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Graz της Αυστρίας κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αγγελική Ζιάκα.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (Facebook: Orthodox Academy of Crete /YouTube: ORTHODOX ACADEMY OF CRETE).

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!