ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αργύρης Κοπάνας: «Ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων υδάτων στη Νέα Αγχίαλο»

KOPANAS 3333
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στις εργασίες ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων υδάτων στη Νέα Αγχίαλο, που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και συνεχίζονται, βρίσκεται ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων του Δήμου Βόλου και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας της εξέλιξης των έργων και των εργασιών, που εκτελούνται στις Δημοτικές Ενότητες δικαιοδοσίας του.

KEN

Σε δηλώσεις του ο Αργύρης Κοπάνας ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δήμαρχός μας, Αχιλλέας Μπέος, προσπαθεί να αντιμετωπίσει προβλήματα, που χρονίζουν για δεκαετίες και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία, όπως είναι αυτή, που βιώνουμε.

Στη Νέα Αγχίαλο υπάρχουν σημεία, στα οποία λιμνάζουν νερά, συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες υδάτων, όταν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις και προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που εγκυμονούν κινδύνους για τους συνδημότες μας.

Αυτό συμβαίνει λόγω της ανεπάρκειας του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων, των υψομετρικών διαφορών και των κλίσεων του εδάφους.

Σε αυτά τα σημεία επεμβαίνει η ΔΕΥΑΜΒ – και εδώ οφείλω να υπογραμμίσω την καθοριστική συμβολή του προέδρου Γ. Τόρη- επιχειρώντας να δώσει λύσεις.

Συγκεκριμένα, προχωράμε στην εγκατάσταση νέων πλαστικών αγωγών μεταφοράς των ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής και διαμέτρου και στην κατασκευή καινούριων φρεατίων υποδοχής  των υδάτων μεγάλης χωρητικότητας στις οδούς «Άγιου Γεωργίου» και «Ράλλη Ράλλη» και στην κεντρική αρτηρία της «Ελευθερίας». Ιδίως, στην συμβολή των οδών «Ελευθερίας» και «Ράλλη» το πρόβλημα πλημμυρισμού ήταν πολύ συχνό και έντονο.

Επίσης, σε δύο ακόμη κεντρικές οδούς, στην «Πατριάρχου Βασιλείου» κατασκευάζονται καινούρια φρεάτια υδροσυλλογής και στην «30ης Ιουλίου» προστίθενται νέοι αγωγοί και φρεάτια, ενώ γίνεται η απόφραξη των παλαιότερων. Το ίδιο θα γίνει σταδιακά και σε άλλα σημεία.

Με αυτό το έργο ευελπιστούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα πλημμυρισμού και να βελτιώσουμε την κατάσταση του δικτύου ομβρίων προς όφελος των συνδημοτών μας και της Νέας Αγχιάλου».

Έτσι, συνεχίζεται ο κατάλογος των μεγάλων παρεμβάσεων της δημοτικής μας αρχής στη Νέα Αγχίαλο, που περιλαμβάνει το κορυφαίο έργο της ολοκλήρωσης του βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής πόσιμου νερού με την τοποθέτηση νέων σωληνώσεων ύδρευσης μήκους 10 χλμ και τα έργα του φυσικού αερίου».

error: Content is protected !!