«Η πανδημία ανέδειξε διαχρονικές αδυναμίες»

makri zetta
stergiou
fotou
728x110 3

Πολλά εκατομμύρια, παγκοσμίως, τα κρούσματα του κορωνοιού και βαίνουν αυξανόμενα. Το ίδιο αυξανόμενα και τα άρθρα, οι ειδήσεις, οι (παρα)πληροφορίες, οι (επικίνδυνοι)μύθοι, αλλά και οι ανεύθυνες συμπεριφορές!

728X100 3

Της Ζέττας Μακρή

Στα καθ´ημάς, η κυβέρνηση, ως όφειλε ,επεδίωξε, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να είναι σοβαρό και αξιόπιστο, για όλο τον λαό. Δύσκολο εγχείρημα για ένα σύστημα, που, σε συνθήκες ηρεμίας, είχε αφεθεί στην τύχη του. Το βελτίωσε και  το ενίσχυσε, με προσωπικό και υποδομές και ,όπως και στα πιο οργανωμένα συστήματα ισχύει, αύξησε τα τεστς, την ιχνηλάτηση των επαφών, βελτίωσε την θεραπεία των νοσούντων. Οι επιδόσεις της επαινέθηκαν, το έλλειμμα ηγεσίας άλλων χωρών δεν παρατηρήθηκε στην χώρα μας. Όμως, παρατηρήθηκε η συνήθης και αναμενόμενη πλειοδοσία, η προσπάθεια αποδόμησης των κυβερνητικών μέτρων,- απαραίτητων για την δημόσια υγεία και μόνο-,η αήθης εκμετάλλευση της υγειονομικής απειλής.

Αποδεκτό να έχει κανείς ενστάσεις για το πως φτάσαμε ως εδώ, αν και όχι, απαραίτητα, τεκμηριωμένες! Αποδεκτή η διχογνωμία! Αποδεκτή η διαφωνία και η κριτική! Απολύτως απαράδεκτη, όμως,η προσπάθεια αποτυχίας των κυβερνητικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας, τόσο των υγειονομικών όσο και των οικονομικών. Πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται με πολιτικά κριτήρια! Δεν υπαγορεύονται από πολιτική ιδιοτέλεια, δεν αποσκοπούν σε μικροκομματικά,-πρόσκαιρα,πάντοτε,-οφέλη!

Οπωσδήποτε, η πανδημία δεν θα αναστείλει την πολιτική αντιπαράθεση! Δεν θα στερήσει, από κανένα κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο, το συνταγματικό δικαίωμα της κατάθεσης προτάσεων ή της άσκησης κριτικής! Θα επιβάλλει, όμως,-σε όλες και όλους, ανεξαιρέτως,-να ομονοήσουμε στην υποχρέωσή μας να πειθαρχήσουμε στα ανεξάρτητα, νηφάλια, επιστημονικά τεκμηριωμένα πορίσματα και οδηγίες των επιστημόνων. Μόνον έτσι θα τελειώσουμε, γρήγορα και συντεταγμένα, θα προστατευθεί η δημόσια υγεία, δεν θα καταρρεύσει η κοινωνική και η οικονομική ζωή της χώρας.

Αν τα μέτρα δεν γίνουν, απολύτως, σεβαστά, αν ακολουθήσει αποτυχία, δεν θα υπάρχουν κερδισμένοι! Και, δυστυχώς, στους χαμένους, δεν θα περιλαμβάνονται, μόνο, «όσοι δεν δείχνουν, κοινωνικά, υπεύθυνη συμπεριφορά, παρ´ότι είναι δημόσια πρόσωπα», όσοι, λιγότεροι ή περισσότεροι,  «έσπασαν την ανόητη απαγόρευση», «δεν μπήκαν σε καραντίνα» αλλά «διεκδίκησαν, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα στην υγεία (!)» παραβιάζοντας, κατάφωρα, τις υγειονομικές οδηγίες. Θα περιλαμβάνεται, αδίκως, και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που θέλει την δημόσια υγεία και την χώρα προετοιμασμένη και θωρακισμένη, που επικροτεί την κυβερνητική πολιτική, που δεν επιτρέπει την παραπληροφόρηση, που δεν εγκρίνει την ανεύθυνη ανυπακοή!

Ζέττα Μ. Μακρή
Βουλευτής Μαγνησίας (ΝΔ)
π.Υφυπουργός Υγείας

error: Content is protected !!