Κορωνοϊός: Εφιάλτης με 16 νεκρούς στον Βόλο σε ένα 24ωρο

200629135302 nosokomeio giatroi
stergiou
fotou
728x110 3

Τον χειρότερο εφιάλτη του κορωνοϊού ζει η χώρα μας, αλλά και η Μαγνησίας τις τελευταίες μέρες, η οποία φιγουράρει ψηλά στη “μαύρη λίστα”. Νεκροί, βρίσκονται στοιβαγμένοι εκτός ψυγείου λόγω έλλειψης χώρου στο Νοσοκομείο του Βόλου, και το οπτικό υλικό κάνει το γύρο της Ελλάδας και συγκλονίζει.

728X100 3

Μόνο το τελευταίο 24ωρο έφυγαν από τη ζωή από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου 16 συνάνθρωποί μας.

Ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος από πλευράς του με φορτισμένο ύφος σημείωσε:  «Υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία που λειτουργούν χωρίς θαλάμους. Σας αναφέρω ενδεικτικά τον Αγ. Παύλο, το Μπενάκειο στην Αθήνα. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί ακόμα και τώρα με προσωπικά έξοδα να δημιουργήσουμε ψυκτικούς θαλάμους. Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν αξιοπρεπή θάνατο».

Τι απαντά το Νοσοκομείο

Σε ανακοίνωσή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» αναφέρει ότι  διαθέτει έξι  ιδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.

Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

«Χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε δέκα έξι (16).

Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου.

error: Content is protected !!