ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι να κάνετε αν έχετε κορωνοϊό – Πότε θα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο

eody test covid it
stergiou
fotou
728x110 3

Με πολύ απλά λόγια η αναισθησιολόγος Αντριάνα Σιάπκα εξηγεί πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοΪο και πότε πρέπει να απευθυνθούμε για περισσότερη ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε νοσοκομείο.

728X100 3

Ακολουθήστε τις ξεκάθαρες οδηγίες της, γιατί ο πανικός είναι ίσως κακός σύμβουλος:

«Η νόσος COVID είναι καθαρά μια ανορθόδοξος ανοσολογική απάντηση του οργανισμού στον ιό με μια ελαφριά, μέτρια η βαριά εμφάνιση στον ασθενή. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όμως που αγγίζει το 80% μπορεί να μην εμφανιστεί νόσος και η όλη λοίμωξη να περάσει απαρατήρητα.

Η υπερβολική μεταδοτικότητα αυτού του ιού και η ύπουλη εξέλιξη της νόσου έχει τρελάνει την ιατρική κοινότητα.

Η μετάβαση από την ήπια κατάσταση σε μετρίου βαθμού και εν συνεχεία σε πολύ βαριά κατάσταση μπορεί να συμβεί σε λίγα εικοσιτετράωρα. Αυτή της μέτριας βαρύτητας σε πολύ βαριά κατάσταση μπορεί να πάρει λίγες ώρες. Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος των ιικών φορτίων που έχει ο ασθενής μας.

Έτσι οι οδηγίες για τα άτομα που νοσηλεύουμε στο σπίτι πρέπει να είναι σαφείς και κατανοητές από τον απλό πολίτη ώστε να προλάβουν καταστάσεις δύσκολες για τον ασθενή τους.

Στο σπίτι θα πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα θερμόμετρο, δακτυλικό οξύμετρο, αντιπυρετικά της ομάδας παρακεταμόλης. Δηλαδή, ντεπον, αποτελ κλπ. Απαγορεύονται δια ροπάλου τα αντιφλεγμονώδη δηλ μεσουλιντ, βολταρεν, σελεμπρεξ κλπ.

Στην ήπια κατάσταση μείνετε απομονωμένος στο δωμάτιο, αν έχετε μυαλγίες πάρτε λίγη παρακεταμόλη και καλή διατροφή, σουποειδή κατά προτίμηση και πολλά υγρά. Κανένας πανικός, όσο συνεχίζεται έτσι για μερικές μέρες όλα θα πάνε καλά.

Αν όμως αρχίσετε να ανεβάζετε υψηλό πυρετό , πάνω από 38, τότε ίσως περνάτε στην μεσαία βαρύτητα. Παρακεταμόλη για τον πυρετό και παρακολούθηση της οξυγόνωσης με το δακτυλικό οξύμετρο. Αν σας δείχνει μέχρι 95% είμαστε καλά. Οι μετρήσεις θα πρέπει να είναι συχνές και σε ήρεμη κατάσταση.

Αν όμως δείτε ότι μετά από το πυρετικό κύμα η οξυγόνωση πέφτει, ειδικά κάτω από το 90%, αρχίζει ένας ενοχλητικός βήχας, χωρίς φλέματα τότε πρέπει πραγματικά να είμαστε σε εγρήγορση. Ειδικά αν υπάρχουν συννοσηρότητες τύπου καρδιοπάθειες, βρογχικό άσθμα ή ΧΑΠ θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το νοσοκομείο για εξετάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει εισαγωγή οπωσδήποτε. Θα ακολουθήσετε τις οδηγίες των γιατρών του νοσοκομείου.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια της νοσηλείας χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να μην μολυνθεί η υπόλοιπη οικογένεια, διπλή μάσκα και γάντια στα χέρια όταν μπαίνουμε στον χώρο του ασθενούς μας, πολύ καλό αερισμό στο σπίτι ώστε να κρατάμε χαμηλά τα ιικά φορτία και δεν διακόπτεται η οποιαδήποτε προηγούμενη φαρμακευτική θεραπεία που έπαιρνε ο ασθενής μας καθώς και η χορήγηση των βιταμινών που σας ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση.

Εννοείται ότι απομακρύνονται από το σπίτι τα ηλικιωμένα άτομα αν είναι δυνατόν ή τα βάζουμε και αυτά σε καραντίνα σε διαφορετικό καθαρό δωμάτιο.

Οπλιστείτε με κουράγιο, δύναμη κυρίως ψυχική γιατί αυτή η νόσος είναι μία απάνθρωπη νόσος που ο καθένας την περνάει σε απόλυτη μοναξιά».

error: Content is protected !!