ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέλλας: Οδική ασφάλεια και υποδομές, προτεραιότητες της Κυβέρνησης

thumbnail ΦΩΤΟ 2 kellas 900x265
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε συνέδριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την κυκλοφοριακή αγωγή συμμετείχε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέπτυξε τις προτάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής σε σχέση με τη διακυβέρνηση οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση ενιαίας οργανωτικής δομής, που θα διατρέχει τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, από τους αρμόδιους υπουργούς έως τους ΟΤΑ, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα των πολιτικών οδικής ασφάλειας βάσει στόχων και μηχανισμών αξιολόγησης αποτελεσμάτων. Κατ’ ακολουθίαν, σημείωσε ότι η ενότητα των πολιτικών πρέπει να εδράζεται σε εναρμονισμένο νομοθετικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης σε έναν νόμο όλων των διατάξεων που αφορούν την οδική ασφάλεια.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση της οδικής εκπαίδευσης. Αρχής γενομένης από τη μετάβαση του μαθήματος οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών, μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων, αντί της ευέλικτης ζώνης, σημείωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί τη βάση για την πραγματοποίηση μεγαλύτερων βημάτων στο μέλλον, όπως η αυτοτελής ένταξη του μαθήματος στο πρόγραμμα σπουδών, η συστηματική εκπαίδευση των διδασκόντων εκπαιδευτικών και η σταθερή προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης των πολιτών όλων των ηλικιών μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου.

Συγχρόνως, ο κ. Κέλλας εστίασε στη φροντίδα των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων. Ειδικότερα, επισήμανε πως η φροντίδα δεν περιορίζεται μόνο στην ιατρική θεραπεία και την αποκατάσταση των τραυματιών, αλλά πρέπει να επεκταθεί στη συμπαράσταση των θυμάτων και των οικογενειών τους, αναφερόμενος στην πρότασή του για τη δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε κάθε νομό υπό την αιγίδα της πολιτείας.

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στην ένταξη του Ε-65 και του ΒΟΑΚ στο εθνικό προσχέδιο δράσης, που εστάλη στις Βρυξέλλες για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, επισημαίνοντας πως η αναβάθμιση των υποδομών και των πολιτικών οδικής ασφάλειας συνιστούν προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!