ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προς άρση των περιορισμών μετακίνησης στην πολιτεία του Κουίνσλαντ

2966586
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 09:14

Η πολιτεία του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία θα προχωρήσει στην άρση των συνοριακών περιορισμών με τις δύο πιο πολυπληθείς πολιτείες της Αυστραλίας από το Δεκέμβριο, όπως δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της, Αναστάζια Πάλασουκ, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική βιομηχανία.

Το Κουίνσλαντ, δημοφιλής τουριστικός προορισμός, έκλεισε τα σύνορά του σε ταξιδιώτες από τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια τον Αύγουστο, μετά τον εντοπισμό περιστατικών μόλυνσης από την πανδημία COVID-19.

Ωστόσο, από τότε, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει συμπληρώσει ένα μήνα χωρίς να έχουν καταγραφεί περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, ενώ η πηγή των μολύνσεων δεν έχει εντοπιστεί. Οι περιορισμοί των αφίξεων από το Σίδνεϊ θα αρθούν την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Πάλασουκ.

Οι κάτοικοι της Βικτόρια που είχε προηγούμενα χαρακτηριστεί ως η εστία μόλυνσης της πανδημίας για την Αυστραλία θα είναι ευπρόσδεκτοι αν δεν καταγραφεί κάποιο περιστατικό μόλυνσης από την COVID-19 αύριο, συμπληρώνοντας 26 ημέρες, χωρίς τη μετάδοση περιστατικού μόλυνσης στην κοινότητα.

«Η κατάσταση στο Κουίνσλαντ είναι καλή» δήλωσε η Πάλασουκ στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Μπρισμπέιν.

Οι περιορισμοί μεταξύ των πολιτειών στην Αυστραλία έχουν αρχίσει να καταργούνται βοηθώντας τον τομέα του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες της Αυστραλίας (Qantas Airways και Virgin Australia).

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 09:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!