Απεργεί αύριο ο Σύλλογος Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας

eidiki agogi
stergiou
fotou
728x110 3

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας, κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00πμ έως 14:00μμ. και με 3ωρη στάση εργασίας από τις 8:00πμ έως 11:00πμ που κήρυξε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Όλο αυτό το διάστημα είδαμε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείου Παιδείας δεν ανέλαβαν την ευθύνη τους, την ώρα που όλος ο λαός αναλάμβανε τη δική του και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να προστατέψει την υγεία του.

Η ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ειδικοτήτων και προσωπικού καθαριότητας, θεωρήθηκε πολυτέλεια.

Μέσα σ΄αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση παίρνει την ευκαιρία για να νομοθετήσει στη Βουλή σκληρά αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα, όπως το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα «εργασιακά» που χαρακτηρίζονται ως «οι ανατροπές του αιώνα».

Εν μέσω της πανδημίας στη χώρα μας, η κυβέρνηση καταθέτει προϋπολογισμό για το 2021 με μειωμένες κατά 600.000.000 ευρώ τις δαπάνες για την Υγεία, ενώ με στοιχεία του ΟΟΣΑ βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση σε όλη την ΕΕ σε δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Νομοθετούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα.

Νομοθετούν την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων και την καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Διώκονται οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ.

Ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση στο χώρο δουλειάς.

Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας» (πάνω από 40%)

Επιχειρούν να καταργήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, (τοποθέτηση όλου του απαραίτητου προσωπικού, απαραίτητα μέσα προστασίας).
  • Μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών με μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς και μείωση των μεταφερόμενων.
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου που μετατρέπει σε «ιδιώνυμο» τη συλλογική και συνδικαλιστική δράση.”

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!