ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζέττα Μακρή: « Ανάδειξη των κινδύνων για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ»

zetta 33333

H πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά που κατατέθηκε στις 24 Νοεμβρίου, προς το αρμόδιο υπουργείο, προωθεί τις ανησυχίες και την αγωνία του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Παιδιών / Ατόμων με Αναπηρία ΑμεΑ των Δήμων, που εκπροσωπεί, περίπου, 2.500 συμβασιούχους εργαζόμενους σε 424 ΚΔΑΠ και 84 ΚΔΑΠΑμεΑ.

KEN 4

Το σωματείο, ως συνδικαλιστικό όργανο, ανησυχεί, πως, ενδεχομένως οι νέες κτιριακές ρυθμίσεις, που προωθεί, με σχέδιο νόμου, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ωθήσουν, στην πραγματικότητα, τις δομές εκτός των σχολικών κτιρίων, πράγμα, που θα οδηγούσε στην παύση λειτουργίας περίπου του 85% των ΚΔΑΠ, στην διαγραφή χιλιάδων παιδιών που παρακολουθούν αυτά και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων. Άρα στον ολικό αφανισμό του δικτύου των δημοτικών δομών ΚΔΑΠ.

Πλέον, αυτών θεωρούν ότι στις υποστελεχωμένες ή οριακά στελεχωμένες δομές, το μοντέλο ελέγχου που επιβάλλεται, πέραν της εξυγίανσης της λειτουργίας των δομών, ενδεχομένως, να οδηγήσει στην μείωση του αριθμού των vouchers, δηλαδή στην μείωση της χρηματοδότησης.

Η κ. Μακρή θέτει υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου τα αιτήματα αυτά, όπως στην επιστολή τους διατυπώνονται, γνωρίζοντας ότι σκοπός και στόχος των αρμοδίων υπουργών είναι η θωράκιση αυτών των δομών, η ενίσχυσή τους, ώστε, όπως και ο τίτλος τους, ορίζει να απασχολούνται, σε αυτά, δημιουργικά, παιδιά και παιδιά με αναπηρία. Δήλωσε, δε, σίγουρη ότι, όπως και άλλες φορές, έτσι και τώρα, το υπουργείο θα δείξει την δέουσα ευαισθησία, προσοχή, και επιμέλεια.

error: Content is protected !!