ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στενή συνεργασία Δήμου Ελασσόνας με την Κοιν.Σ.Επ. «Οικονόμειο»

gatsas elassona 780x405

Το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με την νέα κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Οικονόμειο ΚοινΣΕπ» συζήτησαν την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο δημαρχείο Ελασσόνας ο Δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας και μέλη της νεοιδρυθείσας συνεταιριστικής οργάνωσης παρουσία της πρόεδρου κ. Βασ. Βαρυτιμίδου και των μελών  κ.κ. Δημ. Παπαδόπουλο, Στ. Ιωαννίδη, Ευ. Κυριακίδου, Ευ. Θεοδωράκη και Στ. Μπαρά

Η «Οικονόμειος Κοιν.Σ.Επ» είναι η πρώτη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύεται στο Δήμο Ελασσόνας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών που ικανοποιούν συλλογικές και κοινωνικές ανάγκες (πολιτισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα, νέες τεχνολογίες, προώθηση τοπικών προϊόντων, ενίσχυση της απασχόλησης, υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης) και κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν οι προτάσεις για ένα πρόγραμμα δράσεων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του δήμου, θα προσφέρει δουλειά σε πολίτες και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η κ. Βαρυτιμίδου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ελασσόνας για την πρόθεσή του να παραχωρήσει ο Δήμος χώρο γραφείου στην «Οικονόμειο ΚοινΣΕπ», αναγνωρίζοντας έτσι ενεργά το ρόλο των κοινωνικών συνεταιριστικών οργανώσεων στην τοπική ανάπτυξη,  παρουσίασε το πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να έχει ο δήμος με την ΚοινΣΕπ, και δήλωσε: «Η συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας αποτελεί για μας προτεραιότητα, καθώς είναι ο μοναδικός φορέας στην περιοχή που έχει αρμοδιότητα σε ένα τόσο ευρύ πεδίο κοινωνικής και συλλογικής ωφέλειας. Η στήριξη του Δήμου αποτελεί επίσης αναγκαία προϋπόθεση για να αναπτύξουμε πλήθος δραστηριοτήτων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Από το ξεκίνημα της συνεταιριστικής αυτής επιχείρησης είχαμε τη στήριξη του Δημάρχου και στελεχών του δήμου, κάτι το οποίο μας ενθαρρύνει και ελπίζουμε σε μία καλή συνεργασία».

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος Ελασσόνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία μας με την πρώτη ΚοινΣΕπ που ιδρύθηκε στο δήμο μας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης. Προτείναμε στα μέλη της ΚοινΣΕπ μία στενή συνεργασία με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες, στους τομείς που ο δήμος δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό ή το προσωπικό δεν επαρκεί. Χαίρομαι που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μας και εύχομαι η νέα αυτή συνεργασία μεταξύ δήμου και κοινωνικής επιχείρησης να είναι επιτυχημένη, όπως και σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας».

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!