Σουηδία: Σκύλος από την Λίθινη Εποχή βρέθηκε θαμμένος μαζί με τον ιδιοκτήτη του

5fbe657b2900005c80c6c947
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μια συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη.

Τα οστά ενός σκύλου που θάφτηκε με το αφεντικό του πριν από 8.400 χρόνια, στην Λίθινη Εποχή, ανακαλύφθηκαν στην Σουηδία. 

KENT728X100 1

Ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο Sölvesborg, περίπου 350 μίλια νότια της Στκχόλμης, στα τέλη Σεπτεμβρίου ωστόσο οι φωτογραφίες δόθηκαν μόλις την Τρίτη στη δημοσιότητα, σύμφωνα με σουηδικά μέσα. 

Ο πιστός σκύλος θάφτηκε μαζί με τον αφέντη του στο πλαίσιο μιας πανάρχαιας παράδοσης, σύμφωνα με την οποία οι νεκροί θάβοντας μαζί με πολύτιμα αντικείμενα. 

Η ανακάλυψη ήταν μέρος μιας τεράστιας ανασκαφής που πραγματοποιείται από το 2015- μια από τις μεγαλύτερες που έχουν ολοκληρωθεί ποτέ στην περιοχή- και χρειάστηκαν μήνες εργασιών στο Blekinge Museum μέχρι να αποκαλυφθεί ολόκληρος ο σκελετός του σκύλου. 

Τα ευρήματα ήταν τόσο καλοδιατηρημένα επειδή πριν από πολλούς αιώνες, «μια ξαφνική και απότομη αύξηση της στάθμης της θάλασσας» είχε ως αποτέλεσμα η κάποτε παράκτια περιοχή να καλυφθεί με άμμο και λάσπη, τα οποία διατήρησαν ανέπαφα τα λείψανα, σημείωσε ο Καρλ Πέρσον, διευθυντής του μουσείου.

Πηγή

error: Content is protected !!