ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σουηδία: Σκύλος από την Λίθινη Εποχή βρέθηκε θαμμένος μαζί με τον ιδιοκτήτη του

5fbe657b2900005c80c6c947

Μια συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη.

Τα οστά ενός σκύλου που θάφτηκε με το αφεντικό του πριν από 8.400 χρόνια, στην Λίθινη Εποχή, ανακαλύφθηκαν στην Σουηδία. 

KEN 728X100

Ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο Sölvesborg, περίπου 350 μίλια νότια της Στκχόλμης, στα τέλη Σεπτεμβρίου ωστόσο οι φωτογραφίες δόθηκαν μόλις την Τρίτη στη δημοσιότητα, σύμφωνα με σουηδικά μέσα. 

Ο πιστός σκύλος θάφτηκε μαζί με τον αφέντη του στο πλαίσιο μιας πανάρχαιας παράδοσης, σύμφωνα με την οποία οι νεκροί θάβοντας μαζί με πολύτιμα αντικείμενα. 

Εικόνα

Η ανακάλυψη ήταν μέρος μιας τεράστιας ανασκαφής που πραγματοποιείται από το 2015- μια από τις μεγαλύτερες που έχουν ολοκληρωθεί ποτέ στην περιοχή- και χρειάστηκαν μήνες εργασιών στο Blekinge Museum μέχρι να αποκαλυφθεί ολόκληρος ο σκελετός του σκύλου. 

Τα ευρήματα ήταν τόσο καλοδιατηρημένα επειδή πριν από πολλούς αιώνες, «μια ξαφνική και απότομη αύξηση της στάθμης της θάλασσας» είχε ως αποτέλεσμα η κάποτε παράκτια περιοχή να καλυφθεί με άμμο και λάσπη, τα οποία διατήρησαν ανέπαφα τα λείψανα, σημείωσε ο Καρλ Πέρσον, διευθυντής του μουσείου.

Πηγή

error: Content is protected !!