ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προχωρά η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου

treno
stergiou
fotou
728x110 3

Με ταχύ ρυθμό προχωρούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα έργα για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Όπως σημειώνει, σε διάστημα λίγων εβδομάδων, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες υπό τον σχεδιασμό του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση έργων με ώριμες μελέτες, που θα συμβάλουν ώστε ο σιδηρόδρομος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια.

Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει επιλύσει τα ζητήματα που καθυστερούσαν την υλοποίηση έργων και προχωρά πλέον στις δημοπρατήσεις δύο νέων μεγάλων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 113,5 εκατ. ευρώ:

Εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (ΑΔ 713), προϋπολογισμού 46,5 εκατ. ευρώ: Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης και ECTS Level-1, καθώς και την αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σηματοδότησης. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς αφορά στον εκσυγχρονισμό του ΤΧ1, του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού κόμβου της χώρας.

Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος (ΑΔ 736), προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ: Γίνεται εντατική προσπάθεια για την ποιοτική και ταχεία ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης και έγκρισης της Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών για τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα – Δομοκός (ΑΣ 635 – 1η ΣΣΕ), προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, που αφορούν κυρίως σε αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σημείωσε πως «σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την οικονομία, η αναβάθμιση των υποδομών που θα διευκολύνουν τις μεταφορές αγαθών και ανθρώπων είναι κομβικής σημασίας. Από την πρώτη στιγμή, έχουμε θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του κυβερνητικού έργου την ολοκλήρωση των έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον ελληνικό σιδηρόδρομο και θα του επιτρέψουν να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ελλάδας σε «logistics hub» για την ευρύτερη περιοχή.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του σιδηρόδρομου σε κάθε σύγχρονη οικονομία και κοινωνία, επενδύουμε στην ανάπτυξή του με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πακέτου έργων συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για έργα που θα συνδέσουν τις κρίσιμες υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια και τις βιομηχανικές περιοχές της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενισχύοντας έτσι την εμπορική χρήση του σιδηροδρόμου και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τη χώρα και την οικονομία. Πλέον τα έργα προχωρούν, με τους διαγωνισμούς να προκηρύσσονται διαδοχικά και τις διαδικασίες δημοπράτησης να προχωρούν με ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να αποκτήσει η Ελλάδα επιτέλους ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο».

Πηγή: naftemporiki.gr

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3 1
error: Content is protected !!