Μεϊκόπουλος: «Κομμένο και ραμμένο για τις μεγάλες αλυσίδες το clickaway»

meikopoulos alex 4
stergiou
fotou
728x110 3

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τη μέθοδο του clickaway στα εμπορικά καταστήματα

728X100 3 1

Μέτρο ανεδαφικό Μεϊκόπουλος: «Κομμένο και ραμμένο για τις μεγάλες αλυσίδες το clickaway»

Χωρίς πεδίο εφαρμογής χαρακτήρισε τη μέτρο του clickaway που προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης για το άνοιγμα της αγοράς ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προσθέτοντας ότι θα δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες και αδικίες σε βάρος των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

«Η κυβέρνηση αντιγράφει βιαστικά και πρόχειρα μια πρακτική που εφαρμόζεται στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του εγχώριου εμπορικού κλάδου» ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Όπως φαίνεται δεν ακούει τους φορείς της αγοράς, όπως για παράδειγμα έχουν τοποθετηθεί τοπικά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, εκφράζοντας τον προβληματισμό και τις αντιρρήσεις τους για αυτό το νέο εργαλείο που δεν είναι φτιαγμένο για τη στήριξη του εμπορικού κλάδου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα μικρά καταστήματα δε διαθέτουν ειδικούς χώρους για την παραλαβή των παραγγελιών, ενώ προβληματική θα είναι η εφαρμογή του και στις περιπτώσεις των καταστημάτων της ένδυσης και της υπόδησης, όπου ο πελάτης χρειάζεται να δοκιμάσει το προϊόν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι για να υποστηρίξουν οι επιχειρήσεις το clickawayχρειάζεται να έχουν ένα ανεπτυγμένο δίκτυο ηλεκτρονικού εμπορίου τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων δε διαθέτουν ούτε ηλεκτρονικό κατάστημα ούτε τους υπαλλήλους που απαιτούνται για τη διεκπεραίωσή του.

«Το clickaway είναι κομμένο και ραμμένο για τις μεγάλες αλυσίδες και θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό και αυτοματισμό μεταξύ των εμπόρων, ενώ μέχρι τις γιορτές δεν υπάρχει ρεαλιστικά ούτε ο χρόνος ούτε η οικονομική δυνατότητα για τα καταστήματα να δημιουργήσουν e-shop» υπογράμμισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε κοινοβουλευτική Αναφορά διαβιβάζοντας Υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) στο οποίο επισημαίνονται οι προβληματισμοί για την εφαρμογή του clickaway στην αγορά.

error: Content is protected !!