Βόλος: Άλλαξε ο σχεδιασμός για το Δικαστικό Μέγαρο – Σε άλλη θέση η χωροθέτησή του!

119197927 2654239094839162 695774720094466222 n
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αλλαγή πλεύσης σημειώθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την κατασκευή ενός νέου δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο. Ύστερα από την αρχική συμφωνία για τη χωροθέτηση σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου, πίσω από το Πολυκλαδικό στη Στέγη Ανηλίκων, οι αρμόδιες υπηρεσίες άλλαξαν γνώμη και το σχέδιο τινάχτηκε στον αέρα.

KENT 2

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου είχε εκτιμήσει από την αρχή οτι το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν ήταν κατάλληλο.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, το Υπουργείο είχε στενή συνεργασία με τον Δήμο Βόλου για την επιλογή νέου οικοπέδου. Έτσι, οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για ένα νέο χώρο που βρίσκεται μεταξύ Βόλου και Νέας Ιωνίας και είναι μεγαλύτερου εμβαδού από την πρώτη πρόταση, η οποία χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη.

Άλλωστε, μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας είχε υπογραμμίσει την αναγκαιότητα κατασκευής νέου δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, δικαιώνοντας το χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων και παραγόντων.

Η κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου πρόκειται να γίνει με τη μέθοδο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

error: Content is protected !!