Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός λόγω των πρώτων επιτυχιών των περιοριστικών μέτρων

2971765
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 17:51

Παρά τις πρώτες επιτυχίες λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν πρόσφατα στη δημόσια ζωή, η κατάσταση παραμένει δυσχερής, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) του Βερολίνου.

«Έστω και αν ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει σταθεροποιηθεί, παραμένει ακόμη πολύ υψηλός. Η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή. Πρέπει να αναμένουμε ακόμα πολλούς θανάτους», δήλωσε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ινστιτούτου καθηγητής Λόταρ Βίλερ στο Βερολίνο.

Ο Βίλερ εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι «οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν θα μπορούν πλέον να λάβουν τη βέλτιστη φροντίδα και οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να κάνουν επαρκή ιχνηλάτηση. Όλο και περισσότερα κρούσματα καταγράφονται από τα γηροκομεία», όπως είπε και γι’ αυτό ζήτησε «την (περαιτέρω) τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης προκειμένου να αναχαιτισθεί ο κορωνοϊός.

Οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν σήμερα στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ 22.046 νέα κρούσματα κορωνοϊού, δηλαδή 200 περίπου λιγότερα από ό, τι την περασμένη Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 17:52

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!